Το Facebook γίνεται εταιρεία, επιτρέπει πωλήσεις μετοχών

by Stefanos Kofopoulos • On 06-08-2008 • AT 3:12 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

facebook stock

Το Facebook ανακοίνωσε επιτέλους την πρόθεση του να γίνει σοβαρή εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να πουλήσουν και να αγοράσουν μετοχές δημιουργώντας προοπτική για το μέλλον και την παραγωγικότητα ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για corporate επιβράβευση σε πιο NASDAQ επίπεδο. Προς το παρόν η διάθεση για είσοδο στο χρηματιστήριο δεν υπάρχει αλλά αυτό δεν είναι οριστικό.

Η επίσημη ανακοίνωση λέει: “Facebook is committed to achieving its mission – to give people the power to share and make the world more open and connected – over the long-term. To provide employees with a financial cushion while we continue to build the company, Facebook has designed a one-time program to enable employees to realise some liquidity. Because this is an internal program for employees only, we are not making details of it available outside of the company.”

Καθόλου άσχημα για μια εταιρεία που από την θεωρητική αξία των $15 δις έπεσε στα μαλακά με νέες προβλέψεις και αναλύσεις ειδικών αλλά τώρα έχει την δυνατότητα να δώσει πίσω λίγη από την δολλαριακή αγάπη.

Update: Έκανα λάθος και νόμιζα ότι ήταν stock options. Είναι μετοχές (stocks). Thanks Manogr.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν μπει στο χρηματιστήριο… θα ήθελα να αγοράσω κάποιες μετοχές!!!

  2. Για να μην μπερδευόμαστε να πω ότι το Facebook φυσικά και είναι ανώνυμη εταιρία (και με αρκετούς μετόχους όπως εργαζόμενους, επενδυτές κτλ)… αυτό που αλλάζει τώρα είναι οτι η εταιρία επιτρέπει στους εργαζόμενους να πουλήσουν τις μετοχές τους (που έχουν αγοράσει από τα stock options ή με άλλο τρόπο). Μέχρι τώρα μόνο αυτοί που έφευγαν μπορούσαν να πουλήσουν…τώρα θα μπορούν και αυτοί που παραμένουν εκεί να πουλήσουν ενα μέρος των μετοχών τους. Αυτό δεν έχει σχέση με τα stock options τα οποία έχουν οι εργαζόμενοι και θα τους αποδώσουν περισσότερες μετοχές στο μέλλον.
    Δεν μπορώ να μην χαρακτηρίσω έξυπνη την κίνηση αυτή! Με βάση τις ανακοινώσεις του FB το IPO (εισαγωγή στο χρηματιστήριο) αργεί πολύ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που ήθελαν χρήματα να έπρεπε να παραιτηθούν για να πουλήσουν τις μετοχές τους. Τωρα όμως και πολλά χρήματα θα πάρουν και θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο FB με δυνατότητα να αποκτήσουν περισσότερες μετοχές αργότερα.

  3. Και εγω θελω μετοχες! Αντε να βγαλει και κανενα ομολογο!

  4. Kαι στα δικά μας :P

Top

Show Buttons
Hide Buttons