Το Facebook θα δίνει προτεραιότητα στις ειδήσεις από «αξιόπιστες» πηγές

by George Polyzos • On 22-01-2018 • AT 2:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook θα αξιολογεί ως «αξιόπιστες» τις ειδήσεις που εμφανίζονται στο news feed των χρηστών, χρησιμοποιώντας τη γνώμη των ίδιων των χρηστών ώστε να προβάλει τις πραγματικές ειδήσεις και να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε με ανάρτηση (που αλλού, στη σελίδα του στο Facebook φυσικά) του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Mark Zuckerberg, την Παρασκευή.

Η αξιολόγηση των ειδήσεων θα γίνεται απλά ρωτώντας τους χρήστες: το Facebook θα ξεκινήσει να ρωτάει τους χρήστες εάν γνωρίζουν μία πηγή ειδήσεων και αν την εμπιστεύονται. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία θα καταλήξει σε μια σειρά από μέσα ενημέρωσης ή πηγές ειδήσεων τα οποία το ίδιο το κοινό θεωρεί αξιόπιστα.

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ μαίνεται η θύελλα κατηγοριών ότι η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης μετατράπηκε σε εργαλείο προπαγάνδας κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση για τον τρόπο που ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει στη διάδοση ψευδών ή ειδήσεων με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook αναζητά λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Είχε προηγηθεί η συνεργασία με ειδησεογραφικούς οργανισμούς, σε μια προσπάθεια να «εκπαιδευτούν» τα συστήματα της εταιρείας ώστε να αναγνωρίζουν ψευδείς ειδήσεις. Πλέον, το Facebook πετάει το μπαλάκι στο ίδιο το κοινό…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons