Η αξία του Facebook είναι $33 δις και το χρηματιστήριο περιμένει

by Stefanos Kofopoulos • On 30-08-2010 • AT 12:38 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

facebook logo on a 3D cube

Λέγεται ότι η αξία του Facebook ξεπερνάει τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια αφού οι επενδυτές πληρώνουν μέχρι και 76 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, με σκοπό να εξαργυρώσουν την επένδυση όταν κάποια στιγμή το Facebook αποφασίσει να μπει στο Αμερικανικό χρηματιστήριο όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Ο Mark Zuckerberg δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αλλά έχει δηλώσει ότι ακόμα δεν είναι καιρός για κάτι τέτοιο. Απάντηση διπλωματική όσο και λογική αν εξετάσει κανείς την εικόνα της Αμερικανικής οικονομίας και τα καμπανάκια που χτυπάνε οι διάφοροι CEO εταιρειών όπως η Intel που ισχυρίζονται ότι αν η κυβέρνηση Obama δεν κάνει σημαντικές αλλαγές η οικονομία της Αμερικής και ιδιαίτερα οι εταιρείες τεχνολογίας θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα πολύ σύντομα.

Με 33 δισεκατομμύρια δολάρια αξία το Facebook μπορεί να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μπει στον NASDAQ μπορεί όμως να καθυστερεί επίτηδες ώστε να μην αλλοιώσει το DNA της εταιρείας και την κουλτούρα των μηχανικών. Λέγεται ότι ο Mark Zuckerberg είναι τόσο geek και engineer driven όπως τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε το Facebook. Υπάρχουν μέρες που κανείς δεν φεύγει από το Facebook μέχρι να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα, κάτι που στην γλώσσα του Zuckerberg λέγεται lock down.

Με το Facebook να γίνεται εταιρεία στο χρηματιστήριο είναι σίγουρο ότι το ενδιαφέρον όλων θα στραφεί στα λεφτά και όχι σε αυτό που κάνουν μέχρι σήμερα και αλλάζουν τον κόσμο. Με 500 και πλέον εκατομμύρια χρήστες, το Facebook μπορεί να καυχηθεί πολλά αλλά σίγουρα όχι ακόμα το όνειρο του Mark Zuckerberg που φαίνεται να κάνει υπομονή μέχρι την κατάλληλη στιγμή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με το lockdown συμφωνώ απολύτως. καλά κάνει. αν θες να είσαι top τότε πρέπει να ξεφεύγεις από το συνηθισμένα όρια.

    • Aυτό που κάνουν πετυχαίνει και μετράει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες, οπότε το lock down είναι σίγουρα καλό για το Facebook όπως και τα hackathons κάθε τόσο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons