Προσπάθεια για DDoS attack στο Facebook

by Stefanos Kofopoulos • On 18-09-2008 • AT 8:49 pm • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Facebook chain email ddos attack

Σήμερα έχω λάβει τουλάχιστον 5 φορές το παρακάτω γελοίο μήνυμα που όλοι προωθούν χωρίς να διαβάσουν. Καταλαβαίνω ότι η δύναμη του click είναι καταπληκτική αλλά ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα έπρεπε να σκέφτεται λίγο παραπάνω ή να ξοδεύει επιπλέον χρόνο για να διαβάσει μερικές γραμμές κείμενο όταν πρόκειται για την υπηρεσία που τόσο αγαπάει. Όχι το Facebook δεν ζητάει δωρεές, δεν ζητάει προώθηση μηνυμάτων, δεν θέλει του χρήστες να δείχνουν αν είναι ενεργοί και διάφορα άλλα τέτοια χαζά.

Το μόνο που πραγματικά συμβαίνει είναι επιπλέον φόρτος στους servers του Facebook και αυξημένο bandwidth που όντως θα καθυστερήσουν το site αν οι δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων συνεχίσουν να προωθούν αυτή την χαζομάρα. Καλή φάση για DDoS, άθλια μετάφραση, κλασσικό exploit.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που είτε το πιστεύουν, είτε το συνεχίζουν από συνήθεια… Το ίδιο γινόταν παλιότερα με το hotmail, τώρα με το facebook

 2. filarakia auto ginete pantou gamoto hi5,myspace toa kai facebook…..
  ti napei kaneis…

 3. Βασικά ενώ στην νευρίασα πολύ με όσους μου έτρωγαν χρόνο για να μπω και να διαγράψω όλα αυτά τα μηνύματα στην τελική δεν έδωσα και πολύ σημασία γιατί αν δεν ξέρεις (και ειδικά εάν μέσα από την άγνοιά σου τρομάξεις) το στέλνεις το καταραμένο το μήνυμα. Αλλά ρε παιδιά (εσείς που το προωθήσατε) για να φτάσετε να έχετε λογαριασμό στο facebook σημαίνει ότι το έχετε δουλέψει (έστω και λίγο το internet). Πότε θα μάθετε βασικούς κανόνες; (τόσο συμπεριφοράς όσο και ιδίας επιβίωσης;;;;;;;)

 4. Παιδιά σίγουρα ακούγεται κάπως αλλά πρέπει να λάβετε υπ’όψη σας ότι υπάρχει κόσμος που θα έδινε ακόμη και τα στοιχεία της πιστωτικής του αν του το ζητούσε ο “Ιδρυτής Facebook”. Δεν έχει να κάνει πιστεύω με την εξοικείωση χρήσης Η/Υ αλλά με την “αθωότητα” κάποιων.

 5. netfreaks.gr, η λέξη είναι προσπάθεια και ο αριθμός των Ελλήνων μεγάλος. Τί δεν καταλαβαίνεις πάλι; Χαριτωμένος τρόπος για αν σχολιάσεις δεν λέω..

 6. Αγαπητέ pestaola.gr,

  Πάντα σχολιάζω με χαριτωμένο τρόπο… Δεν βρίσκεις; Δεν υπάρχει κάτι όμως που δεν κατάλαβα! Εσύ αναγάγεις ένα μαζικό forwarded chain mail σε DDoS attack [ έλεος ] και χρησιμοποιείς τον όρο exploit χωρίς καν να συσχετίζεται…

  Όπως λέει και η Wikipedia [ ή μπορείς να μάθεις ρωτώντας γενικότερα ] exploit είναι η δημιουργία κώδικα, κάποιων εντολών [ ή πολλών άλλων ] με στόχο την εκμετάλευση ενός bug ή κενού ασφαλείας σε κάποια υπηρεσία ή λογισμικό…

  Εσύ πιστεύεις ότι ισχύει αυτό στην περίπτωση των chain mails? Εκτός αν έκανες μετάφραση του όρου exploit με κάποιο λεξικό και σου βγήκε το “εκμετάλευση”…

 7. Αγαπητέ HitMan,
  Βλέπω ότι συνεχίζεις να διαβάζεις pestaola.gr , αν πρόσεξες έγραψα για προσπάθεια DDoS attack, κάτι που μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε υπηρεσία online / offline. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για mail server μέχρι το σύστημα που δίνει νερό στα καζανάκια μιας σχολής όπως το ΜΙΤ πχ. Αν αναλογιστείς τον αριθμό των Ελλήνων χρηστών και τι φόρτο μπορεί να φέρει μια τέτοια κίνηση όταν εγώ έλαβα το μήνυμα 4ή 5 φορές σε μια μέρα (χωρίς να το προωθήσω) μιλάμε για προσπάθεια attack και όχι απλά χαριτωμενιά που κάποιος έκανε μετάφραση. Φαντάζομαι ότι είδες την στόχευση εκτός Ελληνικής γλλώσσας.
  Φυσικά και η wikipedia έχει δίκιο για το exploit αλλά αν σκεφτείς social engineering exploits και τι αυτό σημαίνει ίσως να χρειαστεί να διαβάσεις μερικά επιπλέον άρθρα. Όπως πάντα ήταν χαρά μου να απαντήσω στα σχόλια σου, εύχομαι να μην διαβάσεις ποτέ ξανά pestaola.gr αν και βλέπω ότι σου δίνει έμπνευση για θέματα στα οποία δεν βάζεις link κλπ. Να’σαι καλά και να μην ξαναβρεθείς ποτέ στο blog μου.

 8. Αγαπητέ Titana,
  Αναγάγεις δηλαδή τα DDoS attacks και πέρα από Computer systems? Πραγματικά έμεινα ανάυδος με το παράδειγμα σου. Θα ήθελα να μου αναλύσεις περαιτέρω σε κάποια απ’ τις – μελλοντικές φαντάζομαι – διαλέξεις σου την θεωρία περί DDoS attack σε καζανάκια εφόσον αυτά δεν συνδέονται με κάποιο υπολογιστικό σύστημα! Δηλαδή αν τραβήξω το καζανάκι 5 συνεχόμενες φορές είναι ένα είδος επίθεσης; wow!

  Έχουμε και νέο όρο τώρα, social engineering exploits! Ά ρε Mitnick, βρήκες τον μάστορα σου! Μάλλον τα πολλά που διαβάζεις περί Social networking σε έκαναν να μπερδευτείς…

  Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου* αλλά τις υπόνειες ότι εμπνέομαι απ’ τα *μεταφρασμένα* σου άρθρα τις βρίσκω απλά γελοίες… έχεις ψηλά τον αμανέ, πολύ ψηλά…

  *: Για να μου απαγορέψεις την πρόσβαση κάπου δοκίμασε να “Πάρεις τον αγαπημένο σου Ευρωβουλευτή” και να το προωθήσεις στην κομισιόν… :)

 9. Αγαπητέ HitMan,
  Είσαι πραγματικά κολλημένος και με πολύ κλειστό μυαλό. Νόμιζα ότι ήσουν μόνο κακός και μόλις κατάφερες να με απογοητεύσεις. Σε ένα κτίριο αν όλοι τραβήξουν το καζανάκι την ίδια στιγμή και αυτό γεμίζει εξαιτίας διαφοράς πίεσης, τότε η πίεση έχει πέσει τόσο που το σύστημα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν μιλάμε για ένα καζανάκι αλλά πολλά, δεν μιλάμε για έναν υπολογιστή που στέλνει πολλά πακέτα αλλά για πάρα πολλούς με πάρα πολλά μικρά πακέτα. DDoS attack γίνονται για να “κατεβάσεις” μια υπηρεσία, να μην είναι προσβάσιμη, μη χρήσιμη κλπ. Αν είναι τα υδραυλικά μιας εστίας ή ενα υπολογιστικό σύστημα αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο χρήστης δεν μπορείς να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία.
  Ένα κλασσικό social engineering exploit που σίγουρα θα ξέρεις είναι το “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;”.
  Αν σε ενοχλούν τα μεταφρασμένα μου άρθρα γιατί τα διαβάζεις, γιατί επιμένεις. Αν σου αρέσει να χαλιέσα, να βρίσκεις τις ιδέες μου γελοίες και να διασκεδάζεις με αυτό τότε κάνω πίσω και θα σκεφτώ πόσο όμορφα θα ένιωθες αν σου απαγόρευα την πρόσβαση αλλά δεν θα το κάνω.
  Εγώ πήγα στο Ευρωκοινοβούλιο, είδα κάτι που ελάχιστοι έχουν δει από μέσα. Εύχομαι και εσύ να βρεις την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις μερικά όνειρα στην ζωή σου.

 10. Αγαπητέ Titana,
  Σε ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς ακόμα μία φορά. [ 2 times in a row ] Αλλά δεν θα προβώ σε αντίστοιχες κινήσεις.

  Σε ευχαριστώ για τις στιγμές γέλιου που απλόχερα χαρίζεις! Όσο για τα όνειρα μου, έχω πραγματοποίησει αρκετά και στο μυαλό μου δεν έχω κανέναν αγαπημένο μου Ευρωβουλευτή… :-)

 11. @Titanas
  Έχεις απόλυτο άδικο σε αυτό. Οι όροι DDoS και exploit χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για να δώσουν σημασία στις συγκεκριμένες ένοιες που αναφέρει ο Hitman.
  Καταλαβαίνω ότι μπορεί σε κάποια blogs του εξωτερικού κάποιοι να χρησιμοποίησαν τους όρους παρελαγμένους ή για άλλες ένοιες κατά λάθος ή από άγνοια αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.

  Το συγκεκριμένο μήνυμα δεν έχει καμία σχέση με DDoS ή exploit. Αν υπήρχε κάποιο λάθος στον κώδικα του facebook που επέτρεπε σε κάποιον να γράψει ένα scriptaki που θα έστελνε 100άδες τέτοια μηνύματα ανά λεπτό αυτόματα τότε μάλιστα. Αυτό όμως είναι απλά μια μπούρδα που κυκλοφόρησε γιατί κάποιοι δεν έχουν δουλειά να κάνουν και προφανώς δεν θα αύξησε το φορτίο των servers του facebook ούτε κατά 0.1%.

  -“Να’σαι καλά και να μην ξαναβρεθείς ποτέ στο blog μου.”
  Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άθλιο ακούστηκε αυτό (αν και καταλαβαίνω ότι το έγραψες πάνω στα νεύρα σου). Κρίμα για το “καλύτερο Ελληνικό blog” :(

 12. VangelisB, είπα προσπάθεια για DDoS όπως ακριβώς θα μπορούσε να είχε κάνει και το απέδειξαν με paper ένα application. Επιπλέον, το DDoS attack δεν γίνεται μόνο σε υπολογιστικά συστήματα, είναι ξεκάθαρο αυτό. DDoS αλλά όχι με κακό σκοπό γίνεται όταν ανάβουμε όλοι τα AC το καλοκαίρι, όταν γίνει κάτι και μπουκώνουν τα cells των κινητών κλπ. Η άρνηση για την προσφορά υπηρεσίας είναι το point. Είπα επίσης social engineering exploit που χρησιμοποιούν οι τύποι για να σε κάνουν να προωθήσεις το μήνυμα με τον ίδιο τρόπο που σου λένε ότι ένα παιδάκι πεθαίνει κλπ και αφού έχεις διαβάσει όλο το δράμα σου λένε κάνε κλικ για να το σώσεις με προώθηση email.

  Πραγματικά δεν θέλω αναγνώστες σαν τον Hitman που το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται και μάλιστα την τελευταία φορά με περίεργο τρόπο χωρίς στο δικό του post χωρίς να βάλει link προς το pestaola.gr κλπ. Όχι δεν θέλω τέτοιους αναγνώστες γεμάτους χολή. Δεν είναι μόνο τι λες αλλά και πως το λες.

Top

Show Buttons
Hide Buttons