Το Facebook μεγαλώνει αλλά όχι τόσο γρήγορα πλέον

by Stefanos Kofopoulos • On 13-06-2011 • AT 8:25 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Facebook μεγαλώνει αλλά όχι τόσο γρήγορα πλέον

Τα στοιχεία του Inside Facebook Gold δείχνουν κάτι συνταρακτικό, κάτι που κανείς δεν θα περίμενε ότι από μια εταιρεία όπως το Facebook. Τα στατιστικά δείχουν ότι η αύξηση των χρηστών του Facebook παραμένει κάθε μήνα αλλά ο ρυθμός αυτής μειώνεται. Τον Απρίλιο 13.9 εκατομμύρια νέοι χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν το Facebook ενώ τον Μαϊο ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 11.8 εκατομμύρια, κάτι που σύμφωνα με τα δεδομένα του Inside Facebook Gold είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φυσικά οι λιγότεροι χρήστες δημιουργούν λιγότερα page views, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τις διαφημίσεις και την συμμετοχή των χρηστών στην υπηρεσία.

Η μείωση της αύξησης των νέων χρηστών δεν φαίνεται ότι εξηγείται ακόμα. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αν το Facebook έχει αλλάξει την πολιτική του σχετικά με τα spam accounts ή τους λογαριασμούς εκείνους που κλείνουν και κάποιο λόγο. Με σχεδόν 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Facebook είναι το μεγαλύτερο social network service του πλανήτη. Η μειωμένη ανάπτυξη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα είναι κάτι ανησυχητικό αλλά όχι και τόσο αφού δεν γνωρίζουμε τι έχει αλλάξει στο εσωτερικό του Facebook και αν πρόκειται για μετακίνηση των χρηστών σε άλλες υπηρεσίες ή απλά ξεκαθάρισμα του spam. Μπελάδες για τον Mark Zuckerberg ή αποτελέσματα στρατηγικής;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ίσως γιατί ολόκληρος ο πληθυσμός το πλανήτη έχει facebook;

  • Με στόχο την επόμενη γενιά 1 δισεκατομμυρίων smartphones, υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί που θα μπουν στο Facebook απευθείας από το κινητό τους.

 2. Βασικά στις.. παραδοσιακές περιοχές του (στις αμερικάνικες Πολιτείες ας πούμε) χάνει χρήστες λέει. Γι’ αυτό και όλα τα μέτρα απελπισίας, “κάνε το facebook home page”, “σύρε αυτό το κουτάκι στο hom button να μας κάνεις home page”, κτλ. Επιπλέον, μόλις σήμερα παρατήρησα (και δε θέλω να εξηγήσω πως έγινε και το παρατήρησα :p) πως πλέον _δεν_ μπορείς να σβήσεις το λογαριασμό σου _με τίποτα_. Και το δοκίμασα και σε έναν λογαριασμό που τον είχα βάλει σε διαδικασία να σβηστεί πριν πολλούς μήνες, και υποτίθεται θα σβήνονταν μετά από ένα μήνα αδράνειας/inactivity. Έκανα login, welcome back μου λέει, mail άθικτα, posts άθικτα, φωτογραφίες εκεί, γκόμενες στη λίστα φίλων μια χαρά :p

  Όπως και να ‘χει πάντως, υπάρχουν κάτι δισεκατομμύρια Κινέζοι ακόμα, να ενισχύσουν οσονούπω τους ρυθμούς επέκτασης, υπάρχουν και τα $100δις από το χρηματιστήριο να έρχονται.

  • Πήγες να το κλείσεις ή το απενεργοποίησες τον λογαριασμό;

 3. νομίζω είναι λογικό να μειώνονται οι ρυθμοί αύξησης.. δεν γίνεται να συνεχίζει συνεχώς με τους ίδιους ρυθμούς συνεχώς… και αν λάβουμε υπόψιν ότι παρουσιάζει πλέον τεχνικά προβλήματα και δεν προσφέρει κάτι καινούριο ή πρωτοποριακό, χτυπιέται από πολλές μεριές(δίκαια ή άδικα) για τα προσωπικά δεδομένα και ασφάλεια είναι λογικό να χάνει χρήστες…

  οι κινέζοι νομίζω δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση… έτσι δεν είναι?

 4. Ας κλείσει κι αύριο.

 5. είναι λογικό να έχει φτάσει στο ζενίθ το facebook, έχει πλέον παραπάνω από το μισό traffic του internet που είναι 1 με 1.5 δισεκατομμύρια χρήστες. Κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν και δεν θα χρησιμοποιούν το facebook όμως με 700 mil εγγεγραμμένος δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ.

  • Δεν έχει φτάσει στο ζενίθ με τίποτα, όχι όσο πουλάνε ακόμα τα smartphones και ο κόσμος μπαίνει στο Facebook από το κινητό. Για πολλούς από αυτούς είναι η πρώτη εμπειρία που έχουν με το internet, χωρίς υπολογιστή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons