Έρχεται το νέο Facebook Search

by Stefanos Kofopoulos • On 17-06-2009 • AT 10:31 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

New Facebook Search tested

Σε δοκιμαστική φάση ακόμα, το νέο Facebook Search έρχεται να δώσει απάντηση σε πολλές εκκλήσεις και παράπονα για την αναζήτηση στο δημοφιλέστερο social network service του πλανήτη. Δεν γνωρίζω ποια τα κριτήρια επιλογής της μικρής ομάδα ανθρώπων που ήδη δοκιμάζουν το νέο layout στο Facebook Search αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Το Facebook εκτός από αισθητικής και UI αλλαγές, προσφέρει πλέον την δυνατότητα για αναζήτηση σε προφίλ φίλων, Facebook Pages, Facebook Groups, Facebook Applications, Status Updates, Posted Links, Notes. Κάποιες από τις επιλογές προϋποθέτουν ότι οι φίλοι και γνωστοί θα έχουν επιλέξει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να μοιράζονται τα νέα τους ή τις φωτογραφίες τους με όλους.

Η ιδέα είναι πολύ. Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια χρήστες, το Facebook βελτιώνει την δυνατότητα αναζήτησης σε πλάτος και βάθος. Περισσότερα δεδομένα διαθέσιμα από κάθε σελίδα (δεξιά πάνω – Search) θα είναι πλέον διαθέσιμα σε περισσότερους. Με τόση πληροφορία, βίντεο και φωτογραφίες (το Facebook είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο photo sharing site) αυτό που έχει πλέον σημασία είναι η αναζήτηση και εύρεση σχετικής πληροφορίας που δεν θα μπορούσε να είναι πιο σχετική αφού προέρχεται από φίλους ή τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει ως φίλους και άρα έχουν κάποια αξία για εμάς.

Κάποιοι, εκτός φιλικού Facebook κύκλου να έχουν επιλέξει τις ανάλογες ρυθμίσεις ώστε το προφίλ τους να είναι προσβάσιμο από όλους. Το Facebook Search θα συμπεριλάβει και αυτά τα αποτελέσματα. Ο λόγος είναι προφανής.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η πληροφορία ανοίγεται όλο και πιο πολύ, μοιράζεται και διαχέεται. Τελικά πιστεύω πως το Facebook έχει/είχε το καλύτερο bussiness plan και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεται είναι από τους καλύτερους. Από την άλλη, το Internet είναι για τα καλά πλέον εδώ με τη λογική τέτοιων mashup και data sources και το openess του, και όποιος δεν το έχει καταλάβει go home.

  2. Πόσο ακόμα θα μοιάσει στο Twitter?? :) Οι marketers πλέον θεωρούν το Twitter ένα πολύ έγκυρο μέσο έρευνας.. Βλέπεις πόσοι μιλάνε για το brand σου (ή τον ανταγωνιστή σου), κάθε πότε και τι λένε..Είναι άμεσο και δωρεάν!! Με το Facebook search άλλο ένα παρόμοιο εργαλείο μπαίνει στα χέρια τους/μας! :)

  3. Το search είναι feature το οποίο σε πάρα πολλά sites πρέπει να αλλάξει.

    • Μα υπήρχε και πριν αλλά τώρα του δίνουν περισσότερο χώρο και δεδομένα για να ψάχνει.

Top

Show Buttons
Hide Buttons