Το Facebook λέει αντί στο LOLapps και τα επαναφέρει

by Stefanos Kofopoulos • On 18-10-2010 • AT 11:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook λέει αντί στα LOLapps

Το Facebook αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσει το LOLapps ή τέλος πάντως να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους παραβιάζουν συστηματικά τους όρους χρήσης που κάποιες φορές είναι πολύ χαλαροί και κάποιες άλλες δεν εφαρμόζονται. Σίγουρα έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο Facebook app μέσα από το LOLapps που μέχρι εχθές μετρούσε 14 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Λίγο τα quiz, λίγο οι χαριτωμενιές και τα διάφορα άλλα apps που σχεδόν ο πληθυσμός μιάμιση η Ελλάδα χρησιμοποιούσε κάθε μήνα τουλάχιστον μία φορά, αποτελούν πλέον παρελθόν γιατί παραβίασαν τους όρους χρήσης του Facebook.

Πολλοί παρατηρούν ότι οι όροι χρήσης πολλές φορές αν και υπήρχαν δεν εφαρμόζονταν με ιδιαίτερο σθένος. Όλοι έβλεπαν ότι το Χ Facebook App κάνει αυτό και αποφάσιζαν ότι και το Y Facebook App θα κάνει το ίδιο αφού το Facebook έδειχνε ανοχή. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν και καθώς το Facebook μεγαλώνει θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επιβάλει συστηματικά τους όρους χρήσης και θα ανεβάσει το επίπεδο των εφαρμογών ή θα συνεχίσει να αποτελεί ένα οικοσύστημα ανάπτυξης εφαρμογών που ανα περιόδους θα δοκιμάζεται από της τρέλα των developers και την αγανάκτηση των χρηστών. Όλοι έχουμε περάσει από τις ορδές quiz, εφαρμογών αγάπης, γέλιου, αστρολογίας κλπ.

Για την ώρα, όλες οι εφαρμογές της LOLapps είναι ξανά στο Facebook μετά από επεξηγήσεις και λύση του προβλήματος. Όπως αναφέρει και το Facebook blog “Recently, it has come to our attention that several applications built on Facebook Platform were passing the User ID (UID), an identifier that we use within our APIs, in a manner that violated this policy. In most cases, developers did not intend to pass this information, but did so because of the technical details of how browsers work”.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons