Η Facebook διαμοιράζει προσωπικά δεδομένα σε κινεζικές εταιρείες

by George Polyzos • On 06-06-2018 • AT 1:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Mobile

Όπως παραδέχθηκε η Facebook, έχει συνάψει συμφωνίες διαμοιρασμού δεδομένων με αρκετές δεκάδες εταιρείες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά, οι εταιρείες-αποδέκτες των δεδομένων της Facebook είναι συνολικά εξήντα και σε αυτές περιλαμβάνονται και οι κινεζικές Huawei, Lenovo Group, OPPO και TCL. Αυτές οι εταιρείες αποδεικνύεται ότι έχουν πρόσβαση σε κάποια δεδομένα χρηστών στο πλαίσιο συμφωνιών με σκοπό την «αναδημιουργία εμπειριών τύπου Facebook» για τους χρήστες τους.

Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί δημοσίευμα των New York Times, όπου αναφερόταν ότι ενδεχομένως να υπήρξε πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών χωρίς τη ρητή συναίνεσή τους. Το δημοσίευμα «θορύβησε» μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ με αποτέλεσμα η Facebook να προβεί σε διάψευση υποστηρίζοντας ότι η πρόσβαση σε δεδομένα είχε σκοπό να επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες λογαριασμών σε φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πάνω από τις μισές από αυτές τις συνεργασίες έχουν ήδη περιοριστεί ενώ ειδικά για την Huawei διευκρινίστηκε ότι η μεταξύ τους συμφωνία θα λάμβανε τέλος εντός της εβδομάδας. Επίσης, τέλος λαμβάνουν και οι συνεργασίες με τις υπόλοιπες τρεις κινεζικές εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως και έχει βρεθεί «μικροσκόπιο» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών λόγω θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Το ίδιο ισχύει για πληθώρα άλλων κινεζικών εταιρειών κατασκευής προϊόντων τεχνολογίας τις οποίες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι παρέχουν τη δυνατότητα στις κινεζικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν (και να απειλούν) αμερικανικές υποδομές.

Από πλευράς του το Facebook υποστηρίζει ότι υπήρξε προσεκτικός έλεγχος όσον αφορά στην έκταση της πρόσβασης που δόθηκε στις κινεζικές εταιρείες. «Το Facebook, μαζί με πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, συνεργάστηκε μαζί τους και με άλλους κατασκευαστές στην Κίνα για να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες τους σε αυτά τα τηλέφωνα» είπε ο Φρανσίσκο Βαρέλα, αντιπρόεδρος mobile partnerships του Facebook. «Οι ενσωματώσεις του Facebook με τη Huawei, τη Lenovo, την OPPO και την TCL ελέγχονταν εξαρχής και εγκρίναμε τις εμπειρίες Facebook που έφτιαξαν αυτές οι εταιρείες».

«Δεδομένου του ενδιαφέροντος από το Κογκρέσο, θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλες οι πληροφορίες από αυτές τις ενσωματώσεις με τη Huawei αποθηκεύονταν στις συσκευές, όχι στους servers της Huawei», συμπλήρωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Facebook.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons