Το Facebook ετοιμάζεται για χρηματιστήριο με εκτιμώμενη αξία $100 δις

by Stefanos Kofopoulos • On 14-06-2011 • AT 1:37 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Facebook ετοιμάζεται για χρηματιστήριο με εκτιμώμενη αξία $100 δις

Το Facebook ετοιμάζεται για χρηματιστήριο με εκτιμώμενη αξία 100 δισεκατομμύρια δολάρια ή παραπάνω από την αξία που αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται στο Second Market. Αν τελικά η εταιρεία του Mark Zuckerberg καταφέρει να μπει στα λημέρια της Wall Street με αυτή την αξία θα επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τις υποψίες για νέα φούσκα στην Silicon Valley ενώ ταυτόχρονα θα γράψει ιστορία ως μία από τις εταιρείες με την μεγαλύτερη αρχική προσφορά.

Η είσοδος του Facebook στο Αμερικανικό χρηματιστήριο υπολογίζεται για τις αρχές του 2012, ημερομηνία που η εταιρεία θα πρέπει να ανακοινώσει έτσι και αλλιώς τα οικονομικά της αποτελέσματα αφού έχει ξεπεράσει τους 500 επενδυτές. Σύμφωνα με τον νόμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Facebook πρέπει να μοιραστεί με τον κόσμο οικονομικές λεπτομέρειες που μόνο λίγοι γνωρίζουν αυτή την στιγμή και φυσικά ο ανταγωνισμός αγνοεί.

Η είσοδος του Facebook στο χρηματιστήριο σίγουρα θα αποζημιώσει τους αρχικούς επενδυτές, όσους έτρεξαν να αγοράσουν μερίδιο τους τελευταίους μήνες και όσους επενδύσουν άμεσα. Παραμένει όμως μυστήριο τι θα κάνει το Facebook τα περισσότερα χρήματα, αν έχει ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό και servers, αν χρειάζεται να χτίζει αποκλειστικά και μόνο δικά του data centers, αν απαιτούνται περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών όπως διαφημιστικών υπηρεσιών κλπ.

Ο Mark Zuckerberg έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η εταιρεία του δεν έβλεπε το χρηματιστήριο παρά μόνο με τα κιάλια. Ίσως κάτι να άλλαξε, ίσως οι νέοι επενδυτές να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, ίσως οι παλαιοί επενδυτές να θέλουν να αποσυρθούν με τεράστια κέρδη, ίσως το Facebook να τρέχει να προλάβει την φούσκα που πολλοί λένε ότι έχει μεγαλώσει επικίνδυνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σιγά μην κάνει και 500 δις δολάρια. Έλεος

    • Στο second market το Facebook είναι στα 87.5 δις

  2. Πώς μπορεί να έχει αξία $87,5δις μια εταιρεία που ΔΕΝ ανακοινώνει τα οικονομικά της στοιχεία. Δηλαδή, based on WHAT?

    • Στο πόσο κοστίζουν τα μερίδια που αγοράζουν οι διάφοροι κατά καιρούς.. από την πρώτη επένδυση της Microsoft μέχρι την πολύ πρόσφατη αγορά από την Goldman Sachs. Λογικά θα βγούν το 2012 γιατί πρέπει να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα εξαιτίας του νόμου… γιατί πρέπει να δημοσιεύσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook εξαιτίας του μαγικού αριθμού 500 επενδυτές

Top

Show Buttons
Hide Buttons