Το Facebook προωθεί το βίντεο

by Stefanos Kofopoulos • On 09-07-2009 • AT 11:52 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Μέχρι σήμερα, αν κάνατε click σε ένα από τα βίντεο που εμφανίζονταν στο Highlights sidebar, το Facebook ξεκινούσε την αναπαραγωγή του βίντεο στις διαστάσεις που επέτρεπε το sidebar. Ακόμα και αν το βίντεο ήταν HD το Facebook έκανε scaling αυτόματα και συνέχιζε την προβολή μέχρι την στιγμή που ο χρήστης αποφάσισε να κάνει κλικ και να μεταφερθεί στην σελίδα που φιλοξενεί το βίντεο σε πλήρη ανάλυση.

Πριν από λίγο διαπίστωσα ότι τα Highlights βίντεο εμφανίζονται πλέον στο κέντρο της οθόνης με ένα εφφέ στην υπόλοιπη σελίδα παρόμοιο με το YouTube Lights Off. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, το Facebook έχει ενσωματώσει στο interface του video player την δυνατότητα για Like.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αλλά είμαι σίγουρος ότι το Facebook προωθεί το βίντεο ακόμα περισσότερο από τις φωτογραφίες. Έτσι και αλλιώς είναι το μεγαλύτερο photo sharing site του πλανήτη, γιατί να μην φλερτάρει με την ιδέα του μεγαλύτερου video sharing site στον κόσμο;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο πολύ καλή ιδέα, μπας και καθαρίσει λίγο και το ΥouΤube από τη σαβούρα. Καθένας τραβάει ένα video στο δωμάτιο του και το ανεβάζει με άσχετο τίτλο. The best breakdancing show για παράδειγμα. Και μετά η αναζήτηση στο YouΤube γίνεται Γολγοθάς.

    • Δεν είναι κακό αυτό, το βίντεο από το δωμάτιο κλπ. Να θυμίσω την περίοδο LonelyGirl15 και τα εκατομμύρια των views. Για να μην μιλήσω για τον Fred.

  2. Να ρωτήσω κάτι; Εμένα γιατί δεν μου τα δείχνει μ’ αυτό τον τρόπο που παρουσιάζεις; Τα δείχνει όπως τα έδειχνε πριν. Όπως επίσης δεν μου βγάζει την κλειδαριά στην κοινοποίηση όπως είχα διαβάσει σε παλιότερό σου post.

    • Είναι πιθανό απλά να το δοκιμάζουν και να μην έχει γίνει roll out σε όλους. Επίσημα δεν έχω διαβάσει κάτι οπότε μάλλον ήμουν τυχερός που έπεσα πάνω σε αυτό και το είδα

Top

Show Buttons
Hide Buttons