Δημιουργήστε Facebook Profile Badge

by Stefanos Kofopoulos • On 23-02-2009 • AT 8:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Facebook Profile Badge

Το Facebook Badge δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Πρόκειται για μια μίνι έκδοση του Facebook profile με πληροφορίες που επιλέγετε εσείς να εμφανιστούν και θέλετε να μοιραστείτε με τον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι φωτογραφία ή JavaScript με την τελευταία λύση να έχει την μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Αν είστε ήδη logged in στο Facebook κάνετε κλικ στο facebook.com/badges.php, αλλιώς πηγαίνετε στο προφιλ αριστερά κάτω και κλικ στο Create a Profile Badge. Υπάρχει επιλογή για πλήρη παραμετροποίηση του badge και χρήση templates για Photo Badge, Signature Badge, Blog Badge. Στο παράδειγμα που ακολουθεί θα δημιουργήσω ένα Blog Badge.

Η αρχική εικόνα του Blog Badge template είναι αυτή με προεπιλογή κάθετη στοίχιση (vertical layout) και JavaScript format για να γίνει copy&paste στο blog. Το Facebook έχει επιλέξει ήδη την φωτογραφία του προφίλ, το όνομα, το status, events και φωτογραφίες αλλά δίνει την δυνατότητα προσθήκης περισσότερων στοιχείων με το Add Item.

Για τις ανάγκες του παραδείγματος άλλαξα το layout σε Horizontal και έβαλα ένα ακόμα στοιχείο, τα websites. Οποιαδήποτε αλλαγή στο badge φαίνεται σε πραγματικό χρόνο και όταν τελειώσετε χρειάζεται να αποθηκεύσετε με κλικ στο Save. Για την επιλογή JavaScript το Facebook δίνει μια γραμμή κώδικα και ένα κουμπί για να κάνετε embed το Badge σε blog στο Blogger.

 

Σε προσωπικό επίπεδο το Facebook Profile Badge φέρνει κοντά το Facebook και τα 175 εκατομμύρια χρηστών με οποιοδήποτε site εκεί έξω. Ένα βήμα πιο πέρα και το Badge αποκτά μεγαλύτερη δύναμη ως εργαλείο branding για fans, sites, προϊόντα κλπ με μηδενικό κόστος. Με μια προσεχτική ματιά θα διαπιστώσετε οτι το όνομα και η φωτογραφία μου έχουν ξεχωριστό link από την φωτογραφία (albums) στα δεξιά. Το ίδιο ισχύει για όλα τα διαφορετικά στοιχεία που θα επιλέξετε να εμφανίζονται στο badge.

Facebook Profile Badge

Facebook Profile Badge

Facebook Profile Badge

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons