Το Facebook σκέφτεται να αγοράσει το Atlas της Microsoft, πόλεμος διαφημίσεων

by Stefanos Kofopoulos • On 07-12-2012 • AT 6:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook σκέφτεται να αγοράσει το Atlas της Microsoft, πόλεμος διαφημίσεων

Απρόσμενες εξελίξεις αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σχετικά με το ενδιαφέρον του Facebook να αγοράσει την διαφημιστική πλατφόρμα της Microsoft γνωστή και ως Atlas. Η σχέση των δύο εταιρειών είναι παλιά και σίγουρα θα υπάρξουν ευνοϊκοί όροι αν τελικά προκύψει συμφωνία.

Η Microsoft αγόρασε το Atlas το 2007 ως μέρος της εξαγοράς της εταιρείας aQuantive. Το σύστημα λειτουργεί μέχρι και σήμερα προσφέροντας δισεκατομμύρια διαφημίσεις καθημερινά. Το Facebook φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει έτοιμη τεχνολογία αντί να χτίσει από την αρχή την δική του πλατφόρμα διαφήμισης για websites εκτός Facebook.

Αν τελικά Facebook και Microsoft καταλήξουν σε συμφωνία, η εταιρεία του Mark Zuckerberg θα μπορεί να χτυπήσει το Google στο ίδιο του το παιχνίδι, δηλαδή τις διαφημίσεις και μάλιστα στο επίπεδο που λειτουργεί σήμερα η DoubleClick. Εταιρεία που αγόρασε το Google πριν από μερικά χρόνια και προσφέρει την δυνατότητα σε εταιρεία να διαφημίζουν τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το Facebook χρειάζεται ακόμα μία πηγή εσόδων και οι διαφημίσεις σε websites εκτός Facebook είναι μια καλή λύση για περισσότερα χρήματα στα ταμεία, αφού το Facebook θα ξέρει τις προτιμήσεις των χρηστών εντός και εκτός social network.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons