Facebook 250 εκ. χρήστες μόνο

by Stefanos Kofopoulos • On 17-07-2009 • AT 6:54 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

crowd sitting

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές μέρες από την επίσημη ανακοίνωση του Facebook για 250 εκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου social network service site του πλανήτη. Αν σκεφτείτε το νούμερο είναι κάτι περισσότερο από τα 3/4 του Αμερικανικού πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων ανέργων, αστέγων, αγράμματων και ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή 25 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας. Το νούμερο είναι τρομερό αλλά παράλληλα πολύ μικρό μπροστά στους στόχους που έχει το Facebook και όχι μόνο.

Μετά το hack στο Twitter και την δημοσιοποίηση εγγράφων, είναι πλέον γνωστό ότι υπάρχει ο στόχος για το 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Το Twitter το έχει θέσει ως στόχο και πλέον το Facebook φλερτάρει με την ιδέα δια στόματος Mark Zuckerberg που δηλώνει το εξής: “we look forward to helping connect the next quarter billion people on Facebook.”

Το Facebook ξέρει πολύ καλά ότι τα 250 εκατομμύρια χρηστών είναι μόνο η αρχή παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν μετατρέψει το Facebook στο μεγαλύτερο site για sharing φωτογραφιών κλπ. Το μέλλον αναμένεται άκρως συναρπαστικό και υπάρχουν κάποιοι που ήδη γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί, για αυτό άλλωστε επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία που φαίνεται να προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να γίνει κερδοφόρα. Το 1 δισεκατομμύριο χρήστες είναι πολύ πιο κοντά από όσο φαντάζεστε και η πορεία μέχρι τότε άκρως συναρπαστική από όλες τις απόψεις: servers, ασφάλεια, πολιτισμό, ιδιωτικότητα, κινητά κλπ.

[via, photo via piet_musterd]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μόνο; lol :P

  • Ναι μόνο, αυτό είναι το ζουμί του post ότι τα 250 εκατομμύρια είναι απλά τίποτα. Θα ακολουθήσει και άλλο post με παρόμοιο υλικό και ύφος

 2. Τι νούμερα θα δούμε άραγε του χρόνου τέτοια εποχή;

  • Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν σε ένα χρόνο είχαν σχεδόν διπλασιάσει τους χρήστες

 3. Το γεγονός ότι δεν μπορείς να διαγραφείς από το Facebook παρά μόνο να απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου, γιατί δεν το σχολιάζει κανείς εκεί έξω;
  Απλώς δεν μπορείς να διαγραφείς. Αν θελήσεις ενεργοποιείς πάλι τον λογαριασμό σου με τα ίδια στοιχεία (mail και κωδικό). Κατά την γνώμη μου αυτό είναι τραγικό.

  Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα με τον γνωστό Βρεττανικό σάιτ, play.com που δεν είχε πουθενά την επιλογή διαγραφή.. και είχα περάσει μέσα κωδικούς πιστωτικής, κτλ. Αναγκάστικα να στείλω μέηλ έτσι ώστε να μου διαγράψουν οι ίδιοι τον λογαριασμό (έστειλαν και απαντητικό μήνυμα).

  Αν πλέον είναι να εγγραφόμαστε σε μια υπηρεσία που δεν μας αφήνει μετά να φύγουμε και μας κρατά δέσμιους, τι να πω… τέτοιο ίντερνετ και ελευθερία δεν την θέλω.

  • Άσχετο με το θέμα αλλά How to permanently delete your facebook account: If you do not think you will use Facebook again and would like your account deleted, we can take care of this for you. Keep in mind that you will not be able to reactivate your account or retrieve any of the content or information you have added. If you would like your account deleted, then click “Submit.”

 4. Πραγματικά ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια! έστω και εκτός θέματος!

 5. Εγώ πάντως το βαρέθηκα και σταμάτησα να το χρησιμοποιώ εδώ και ένα μήνα,γιατί άρχησε να μου σπάει τα νεύρα,όλη την ώρα με παιχνίδια,κουίζ,groups για το κάθε τι,κατάντησε σπαστικό και μου δημιουργούσε περιττό άγχος,κάνε αυτό,κάνε εκείνο,έχει ξεφύγει το site,προτιμώ κάτι πιο απλό με αγνότητα,παρά αυτό το συνεχές και αγχωτικό περιβάλλον που πρέπει να γνωρίζω ανα πάσα στιγμη τι κάνει ή λέει ο τάδε,ο δείνα κτλ κτλ.Δεν σου αρέσει πες,δεν μετέχεις,ε αυτό έκανα και εγώ.

 6. Εγώ χρησιμοποιώ το Facebook μόνο για διαφημιστικούς λόγους, αλλιώς όντος είναι χάος εκεί μέσα. Κάθε φορά που μπαίνω κουράζομαι να κάνω deny σε requests και ignore σε invitations. Πάντως τα νούμερα είναι ρεαλιστικά. Το Facebook όπως και το Twitter, ήρθαν για να μείνουν.

 7. βρε παιδιάα!!! εγώ έχω άλλο πρόβλημα… βασικά ο μπαμπάς όχι εγώ!
  του απενεργοποίησαν τον λογαριασμο χθες γιατί κάποιος, λέει, του έκανεε αναφοράα.. και τώρα είναι σαν να μην υπάρχει..
  πώς τον ενεργοποιώ ξανά;; και πώς μπορώ, αν αυτο είναι εφικτό, να δω ποιος του έκανε αναφορά..;;;

  • Ο λογαριασμός δεν απενεργοποιείται για μια αναφορά. Πρέπει να γίνουν κάποιες και παράλληλα το Facebook να δει ότι ευσταθούν. Καλύτερα να επικοινωνήσεις μαζί τους και να ρωτήσεις τι συμβαίνει. Απαντάνε αλλά μπορεί να χρειαστεί και μια εβδομάδα

Top

Show Buttons
Hide Buttons