Το Facebook δοκιμάζει έκδοση του Messenger για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

by George Polyzos • On 05-12-2017 • AT 11:41 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook ξεκίνησε τις δοκιμές μία νέας έκδοσης του Messenger ειδικά σχεδιασμένης ώστε να επιτρέπει σε παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, να επικοινωνούν online ασφαλέστερα με φίλους και συγγενείς.

Το Messenger Kids είναι μία αυτόνομη εφαρμογή η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για το λειτουργικό σύστημα iOS μέσω του αμερικανικού iTunes App Store. Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην εφαρμογή υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των νεαρών χρηστών, συμβαδίζοντας παράλληλα με τη σχετική αμερικανική νομοθεσία.

Καταρχήν απαιτείται η πιστοποίηση χρησιμοποιώντας ένα λογαριασμό στο Facebook ενήλικα χρήστη. Στη συνέχεια, τα παιδιά που θα χρησιμοποιούν το Messenger Kids θα μπορούν να επικοινωνούν μόνο με τις επαφές που έχουν λάβει την έγκριση των γονέων τους, μέσω του λογαριασμού στο Facebook μέσω του οποίου έχει γίνει η εγγραφή. Η εφαρμογή δηλαδή δεν απαιτεί τη δημιουργία πρόσθετου λογαριασμού στο Facebook για λογαριασμό των παιδιών.

Πριν τη δημιουργία της εφαρμογής η εταιρεία διαβουλεύθηκε με οργανώσεις γονέων, δασκάλων και ειδικών σε θέματα παιδικής συμπεριφοράς και ανάπτυξης, online ασφάλειας και ασφάλειας των παιδιών στο Internet. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές επί μήνες τόσο με παιδιά όσο και με τους γονείς τους. Πέρα από την επικοινωνία με τις εγκεκριμένες από τους γονείς επαφές, τα παιδιά θα μπορούν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία κειμένου τόσο με άλλα παιδιά όσο και με ενήλικες που χρησιμοποιούν την «κανονική» εφαρμογή Messenger.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons