Facebook Home σε όλα τα Android 4.0 smartphones

by Stefanos Kofopoulos • On 16-04-2013 • AT 1:08 am • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Facebook Home σε όλα τα Android 4.0 smartphones

Δεν χρειάστηκε πολύ για να γίνει το hack. Το Facebook Home μπορεί πλέον να εγκατασταθεί σε όλα τα Android smartphones που τρέχουν Android 4.0 ή νεότερο. Όπως κάθε hack που σέβεται τον εαυτό του, προέρχεται από τα παιδιά του XDA forum.

Η διαδικασία εγκατάστασης του Facebook Home είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι το αγαπημένο σας Android smartphone με Android 4.0. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά χρήστης του Android αυτό σημαίνει περίπου το 55% των Android smartphone που είναι διαθέσιμα στην αγορά αυτή την στιγμή.

Facebook Home Hack για ολα τα Android smartphones

Το επόμενο βήμα είναι η απεγκατάσταση όλων των Facebook apps που υπάρχουν στο κινητό. Θα πρέπει να ξηλώσετε το Facebook, Facebook Messenger και ό,τι άλλο app μπορεί να εγκατασταθεί μετά με το Facebook Home. Αν το Facebook app ήταν ήδη εγκατεστημένο στο κινητό τότε χρειάζεται root access για να απεγκατασταθεί. Διαφορετικά το Facebook Home δεν απαιτεί root. Η συνέχεια είναι απλή.

1. Κατεβάζετε το αρχείο από εδώ.
2. Κατεβάζετε και αυτό το αρχείο Facebook Messenger / Chat heads fix
3. Κάνετε extract τα αρχεία και εγκατάσταση πρώτα του com.facebook.katana (Facebook app)
4. Μετά εγκατάσταση του com.facebook.home (Home app)
5. Μετά εγκατάσταση του com.facebook.orca.apk (Messenger app)
6. Ενεργοποιείτε το Facebook Home από τις ρυθμίσεις του Facebook app

ΜΑΘΕ: Τα πάντα για το Facebook Home και τι προσφέρει

Αυτό ήταν. Το Facebook Home λογικά θα παίζει και στο δικό του Android. Επίσημα το Facebook Home υποστηρίζει μόνο HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 2 και του HTC First.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το δοκίμασα. Σχεδόν μαγικό στην αρχή, καθώς περνούσαν τα status των φίλων μου ενώ έβλεπα ποδόσφαιρο στην tv . Τα προβλήματα άρχισαν όταν ήθελα να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου ακόμα και για να στείλω μήνυμα στην μάνα μου που δεν έχει fb. Αν είσαι τύπος πού εκτός από τις προεγκαταστημένες εφαρμογές έχεις κατεβάσει άλλες 2-3 θα το λατρέψεις. Αν είσαι σαν εμένα με 97 κατεβασμένες εφαρμογές – παιχνίδια και σου είναι απαραίτητα κάποια widgets, θα το μισήσεις. Δεν το απεγκατεστησα αμέσως. Του έδωσα άλλη μια ευκαιρία και κατέληξα, στην 3η μέρα, οτι για sceensaver καλό είναι αν δεν έχεις πρόβλημα με την αυτονομία. Το θετικό που βγήκε απο όλο αυτό, το νέο fb messenger. Απλά εξαιρετικό.

  • Δοκίμασε να βάλεις default launcher αυτό που ήδη είχες ώστε να σου μείνει το screensaver μόνο. Εγώ αυτό έχω κάνει.

 2. Το Facebook Home είναι μία προσπάθεια να φτιάξουν ένα λειτουργικό μεσα στο λειτουργικό, το πρόγραμμα αυτό καβαλάει όλο το τηλέφωνο και τα resources του για να ασχολούμαστε με το Facebook και διαθέτει εξαιρετικά βαρύ προφίλ. Οι κριτικές του Home δεν είναι καθόλου καλές προς το παρόν εξαιτίας αυτού του γεγονότος και σε μια περίοδο που το Facebook παρουσιάζει σταδιακή κάμψη του ενδιαφέροντος μαζί με άλλα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν βαρύ προφίλ χρήστη. Αντίθετα υπάρχει το ενδιαφέρον για εφαρμογές με ελαφρύ προφίλ και πιο επικοινωνιακές.

  • Το Facebook Home δεν είναι λειτουργικό, είναι ένας Launcher όπως ακριβώς ο Sense της HTC και το TouchWiz της Samsung. Δεν έκαναν κάτι διαφορετικό σε αυτό το επίπεδο. Το wow κομμάτι στο Home είναι η υλοποίηση που έγινε και πως ξαφνικά το Android γίνεται κάτι διαφορετικό και όμορφο. Κάτι που ούτε το ίδιο το Google δεν μπορούσε να πετύχει.

   • Launcher πράγματι είναι καλύτερος όρος αλλά το τίμημα είναι ότι καβαλάει πάρα πολλά resources, το δοκίμασα κι εγώ αλλά πολλές εφαρμογές δεν δούλευαν σωστά και το τηλέφωνο έγινε πιο αργό. Είχα και άλλους Launcer και τους έβγαλα για τον ίδιο λόγο. Ο εξορισμού launcer του google έχει σχεδιαστεί με κριτήριο όχι την εμφάνιση αλλά τις επιδόσεις και δεν πιέζει καθόλου το σύστημα.

   • Sorry για το λανθασμένο launcher που έγραψα παραπάνω

   • Μα ο launcher του Google δεν πάει να λύσει το ίδιο πρόβλημα με το Facebook Home ούτε έχει physics engine κλπ

 3. Να τονίσουμε ότι το hack πρόκειται για δουλειά Έλληνα developer ;)

Top

Show Buttons
Hide Buttons