Το Facebook έπεσε θύμα hackers, τα δεδομένα σας είναι ασφαλή

by Stefanos Kofopoulos • On 16-02-2013 • AT 12:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook έπεσε θύμα hackers, τα δεδομένα σας είναι ασφαλή

Το Facebook μόλις ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα ιδιαίτερης έξυπνης επίθεσης hackers πριν από περίπου ένα μήνα. Η εταιρεία αντιμετώπισε άμεσα το πρόβλημα και δήλωσε ότι δεν παραβιάστηκαν δεδομένα χρηστών. Για άλλη μια φορά χρησιμοποιήθηκε zero day exploit.

To Facebook ανακάλυψε πριν από ένα μήνα ότι laptops κάποιων υπαλλήλων δεν συμπεριφέρονταν σωστά. Όπως αποδείχθηκε η επίθεση είχε στόχο όχι το ίδιο το Facebook.com αλλά site developers. Από εκεί τα laptops μολύνθηκαν, το Java sandbox δεν κατάφερε να κάνει την δουλειά του και κάπως έτσι έγινε το κακό. Η Oracle κυκλοφόρησε patch για να καλύψει το κενό ασφαλείας την 1η Φεβρουαρίου 2013 αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.

We have found no evidence that Facebook user data was compromised

Τα laptops που μολύνθηκαν έτρεχαν antivirus και είχαν εγκατεστημένες τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις, για αυτό και το πρόβλημα εντοπίστηκε έγκυρα. Τα μολυσμένα laptops βγήκαν εκτός δικτύου, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα το Facebook συνεχίζει την έρευνα για να καταλάβει και να κατανοήσει πλήρως μέχρι που έφτασαν οι hackers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Απενεργοποίησε την JAVA στο PC σου για μεγαλύτερη ασφάλεια

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Facebook δηλώνουν ότι η επίθεση όχι μόνο ήταν ιδιαίτερα έξυπνη και μελετημένη αλλά είχε στόχο πολλές ακόμα εταιρείες που έπεσαν θύματα της ίδιας επίθεσης. Για αυτό το λόγο το Facebook μοιράστηκε λεπτομέρειες τις επίθεσης και συνεργάζεται με αυτές τις εταιρείες, χωρίς όμως να διευκρινίζει τα ονόματα τους.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons