Το Facebook αγόρασε το Gowalla, κανείς δεν το αρνείται

by Stefanos Kofopoulos • On 05-12-2011 • AT 4:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook αγόρασε το Gowalla, κανείς δεν το αρνείται

Facebook και Gowalla γίνονται ένα ή τουλάχιστον αυτό αναφέρουν πηγές με γνώση στο θέμα. Υπάρχει μάλιστα και email από τον CEO του Gowalla που αναφέρει ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τα γεγονότα ακόμα αλλά θα το κάνει σύντομα. Η ιστορία πάντως έχει ως εξής: Το Facebook αγόρασε το Gowalla και θα χρησιμοποιήσει τους μηχανικούς και το ταλέντο της εταιρείας για τα δικά του σχέδια, πιθανότατα στο κομμάτι που αφορά το Timeline.

Δυστυχώς για το Gowalla ο ανταγωνισμός με το Foursquare δεν βγήκε σε καλό με την υπηρεσία να μένει πίσω σε χρήστες και να αλλάζει προσανατολισμό συχνά. Η εξαγορά από το Facebook, αν τελικά επιβεβαιωθεί, είναι πιθανό ότι θα αποσβέσει τα 10 εκατομμύρια αρχικής επένδυσης στο Gowalla και θα βοηθήσει το Facebook να παρουσιάσει επιτέλους το Timeline όπως ακριβώς το ανακοίνωσε καιρό πριν.

Είναι πολύ πιθανό ότι το Gowalla θα βγει από το App Store και οι χρήστες θα περάσουν στο Foursquare για να συνεχίσουν να μοιράζονται το μέρος που βρίσκονται. Τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι το Gowalla καινοτομούσε περισσότερο και ταχύτερα από το Foursquare αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει δημοφιλές. Ποιός από εσάς χρησιμοποιούσε το Gowalla;

To email από τον CEO του Gowalla:

CNN just broke the news that Gowalla has been acquired by Facebook. This story was leaked from an unknown souurce. The ink on the deal is not dry, so our holding pattern is that we do not comment on rumors and speculation. I have another email penned that was ready to send you today, assuming you would get this news before the story was officially released.

But now it is all over Twitter, so you have likely heard. A longer email will be sent soon. Until then, I am so very grateful for what you have done to make Gowalla a success.

Νέο: Τελικά η εξαγορά έγινε και όπως ήταν αναμενόμενο το Gowalla θα κλείσει. Σχεδόν όλο το προσωπικό θα μεταφερθεί στα γραφεία του Facebook.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons