Το Facebook δίνει credit στο share με via link φυσικά

by Stefanos Kofopoulos • On 16-01-2010 • AT 5:09 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Facebook δίνει credit στο share με via link φυσικά

To Facebook φαίνεται να πειραματίζεται με την ιδέα της αναφοράς της πηγής σε ό,τι κάνουμε share στο wall μας. Δεν ξέρω αν το χαρακτηριστικό εμφανίζεται σε όλους αλλά πλέον κάθε κλικ στο κουμπί share εμφανίζει το via (remove) πριν ο χρήστης αποφασίσει αν θέλει να μοιραστεί το βίντεο, την φωτογραφία και το link στο wall του. Η προεπιλογή είναι να φαίνεται η πηγή (δηλαδή από ποιον/α βρήκατε το βίντεο πχ) έτσι ώστε να εμφανιστεί στο wall ως εξής Stefanos Kofopoulos via .

Σημαντική αλλαγή για το Facebook που νομίζω ότι θα ικανοποιήσει πολλούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που άκουσα “γιατί μου κλέβεις το βίντεο;” και διάφορα άλλα τέτοια. Η τακτική που ακολουθούσα ήταν και είναι Like στο περιεχόμενο που θέλω να μοιραστώ στο wall μου και μετά share. Με αυτό τον τρόπο θα εμφανιστεί ότι έκανα Like το βίντεο κάποιου/ας έτσι ώστε να εμφανιστεί το όνομα στο stream μου. Τώρα με την νέα επιλογή του via link τα πάντα γίνονται αυτόματα και πολύ πιο ξεκάθαρα για όλους. Φυσικά όλο αυτό θα δημιουργήσεις μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα social graphs αλλά τουλάχιστον θα σταματήσει τα ενοχλητικά μεταξύ αστείου και σοβαρού μηνύματα “μου έκλεψες το link”.

Θα αφήσετε το via link στα share ως προεπιλογή ή θα το αφαιρείτε;

Το Facebook δίνει credit στο share με via link φυσικά

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. To είχε από το πρωί το Mashable
  Όπως φαίνεται άλλη μία αντιγραφή από το twitter [RT]….

  • Έχεις δίκιο, δεν χρησιμοποιώ το Facebook εγώ και διαβάζω Mashable κάθε 3 λεπτά. Μην κάνεις τον κόπο να αφήσεις σχόλιο ξανά.

   • Χίλια σόρρυ, με έκρινες λάθος….

    θέλω να πω και γω το είδα αυτο το νέο χαρακτηριστικό και μου άρεσε

 2. Γιατί να μην το αφήνουμε…τσάμπα είναι

 3. εντάξει για να λύξει εδώ το θέμά, απλώς ήθελα να αναφέρω το γεγονός οτι το facebook τρόπων τινά “αντιγράφει” το twitter και τίποτα άλλο.

  ποιος ξέρει μπορεί το (τυχαία επιλεγμένο) avatar μου να προκαταβάλει ….. :) τι να πω
  sorry για την φασαρία

  Keep up the good work :)

 4. Οντως έχεις δίκιο ο titanas έγινε πολυ κτητικος δεν μπορω να καταλάβω τι τον ενόχλησε στο σχόλιο του dimi7… κυριε titana δεν ειναι αυτος τροπος να συμπεριφερεσθαι ετσι σε ατομα που στηριζουν και παρακολοθουν ανελειπως το pestaola.gr ακους εκει (Μην κάνεις τον κόπο να αφήσεις σχόλιο ξανά) αν δεν θέλεις τα σχόλια μας τότε κλείδωσε τα σχολια λες και εσυ την πληροφορια αυτη οπως και πολλες αλλες δεν την βρηκες καπου αλλου… τεσπα αλλα αυτα παντοτε σε φιλικο πνευμα …… φιλακια :-)

  • To θέμα έχει γίνει off topic, έκανα λάθος, το διόρθωσα και κλείνει εδώ.

 5. έφτιαξε η κεντρική σελίδα του facebook η μονο σε μένα είναι?

Top

Show Buttons
Hide Buttons