Το Facebook φλερτάρει με το χρηματιστήριο

by Stefanos Kofopoulos • On 25-11-2009 • AT 2:33 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

facebook logo

Αλλαγές στον τρόπο που καταμετρούνται οι ψήφοι στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook και Class B stocks για τον Mark Zuckerberg και την παρέα του. Όπως αναφέρει το about.com “Class B Stock is a special category of stock usually retained by company founders at the time a company goes public. It carries certain rights not granted to stock available to the public. One of those rights is one share of Class B stock has 10 votes while regular shares have only one vote”.

Επίσημα το Facebook δεν επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για είσοδο στο χρηματιστήριο αλλά με τέτοιες κινήσεις αυτό θεωρείται δεδομένο. Εξάλλου και το Twitter την ίδια χρονική στιγμή διάλεξε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει στο χρηματιστήριο και να συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία. Με την Αμερικανική οικονομία να βελτιώνεται σταδιακά, η Silicon Valley αρχίζει να φλερτάρει ξανά με exit strategies και την ιδέα του NASDAQ ως λύση.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάτι που καταριέμαι είναι πως δεν είχα το μυαλό να αγοράσω μετοχές της google όταν έπρεπε (όχι εγώ, να πείσω τους δικούς μου ας πούμε), βέβαια ήμουν μικρός και πράγματα όπως το χρηματιστήριο δεν μου έλεγαν τίποτα.

    Τώρα που μεγάλωσα βλέπω το εξής, το να αγοράσεις μετοχές της google δεν είναι ποτέ αργά, δεδομένου πως η εταιρεία αυτή μπορεί να πέσει κάποια στιγμή (βλέπε κρίση) το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσει ανοδική πορεία ΣΤΑΝΤΑΡ!

    Το ίδιο προβλέπω πως θα γίνει και με το Facebook, δηλαδή θα ανεβαίνει no matter what.

    • Θα έχουμε την ευκαιρία όλοι εμείς που χάσαμε το Google και τις άλλες εταιρείες το 2000 να αγοράσουμε μετοχές τώρα με το Facebook και το Twitter

Top

Show Buttons
Hide Buttons