Το Facebook μπορεί να πουλήσει

by Stefanos Kofopoulos • On 14-07-2009 • AT 11:16 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

mark zuckerberg facebook

Οι εργαζόμενοι στο Facebook έχουν πλέον την δυνατότητα να πουλήσουν options της εταιρείας. Το νέο δεν είναι ιδιαίτερο σημαντικό, γιατί η απονομή και οι πωλήσεις optios είναι πάγια πρακτική σε νέους και παλιότερους εργαζομένους μιας επιχείρησης, ιδιαίτερα ενός startup. Ενδιαφέρον όμως έχει το όνομα του υποψήφιου αγοραστή των options που υπολογίζονται στα $100 εκατομμύρια.

Η Digital Sky Technologies είναι διατεθειμένη να καταβάλει το ποσό, $14.77 ανά share, ανεβάζοντας την αξία του Facebook στα $6.5 δις. Παράλληλα, η DST είναι η ίδια εταιρεία που έχει επενδύσει ήδη $200 στο Facebook. Αν οι Ρώσοι καταφέρουν να αγοράσουν τα options του Facebook θα βρεθούν με 3.5% της εταιρείας στα χέρια τους. Να θυμίσω ότι η Microsoft είχε δώσει $240 εκατομμύρια το 2007 για να αγοράσει μόλις το 1.6% του Facebook.

Εν αναμονή των εξελίξεων αυτό που μένει να δούμε είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων που πλέον έχουν ένα πολύ καλό λόγο να δουλεύουν περισσότερο και με χαμόγελο στα χείλη. Στο corporate περιβάλλον και στα λογιστικά οι ισορροπίες θα αλλάξουν. Ίσως δούμε και παιχνίδια στον κόσμο του internet.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons