Το Facebook έχει 72 ώρες για να καταργήσει σελίδα που ενημερώνει για παιδόφιλους

by Stefanos Kofopoulos • On 30-11-2012 • AT 7:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook έχει 72 ώρες για να καταργήσει σελίδα που ενημερώνει για παιδόφιλους

Ο κόσμος που ζούμε είναι περίεργος και σύμφωνα με το BBC γίνεται ακόμα πιο περίεργος όταν περιλαμβάνει το Facebook, έναν καταδικασμένο παιδόφιλο και μια σελίδα του Facebook που ενημερώνει σχετικά με θέματα παιδοφιλίας προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό.

Ο κύριος του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό αλλά αναφέρεται ως XY, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση και επιπλέον περιορισμούς για τις πράξεις του εναντίον παιδιών πριν από 20 περίπου χρόνια. Η υπόθεση έκλεισε μέχρι την στιγμή που η σελίδα Keeping our kids safe from predators στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες και υβριστικά σχόλια για τον κύριο XY.

Όπως ήταν φυσικό, ο κύριος XY κινήθηκε νομικά εναντίον του Facebook που επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο και κέρδισε την υπόθεση σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Ιρλανδίας. Το Facebook έχει 72 ώρες για να απομακρύνει την σελίδα αν θέλει να είναι νόμιμο.

Η δήλωση του Facebook για το θέμα αναφέρει ότι σκέφτονται τι κινήσεις πρέπει να κάνουν σχετικά με το θέμα. Πάντως σε μια αναζήτηση με το όνομα της σελίδας εμφανίζονται στα αποτελέσματα του Facebook 4 παρόμοιες σελίδες που μάλλον δημιουργήθηκαν εξαιτίας της απόφασης του δικαστηρίου αφού μετράνε σημαντικά λιγότερα likes σε σύγκριση με την αρχική σελίδα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons