Το Facebook αποκτά το δικό του data center, το πρώτο

by Stefanos Kofopoulos • On 22-01-2010 • AT 10:36 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Από το colocation εδώ και εκεί, σε μίσθωση ολόκληρων κτιρίων και τώρα στην κατασκευή του πρώτου data center. Αυτός είναι ο δρόμος που επέλεξε το Facebook για την βιωσιμότητα και την ανεξαρτησία του, επιλογή που θα φανεί ιδιαίτερα έξυπνη όταν έρθει η στιγμή για το IPO. Μέχρι τότε το Facebook θα ετοιμάζει το δικό του data center στο πρότυπου αυτών του Google, με servers κατασκευασμένους από εξαρτήματα του εμπορίου και 12V μπαταρία σε κάθε μηχάνημα αντί για UPS. Για οικονομία στο ηλεκτρικό το data center ψύχεται από τον αέρα του περιβάλλοντος, μέρος της θερμότητας των servers χρησιμοποιείται για θέρμανση των γραφείων και κάπως έτσι όλοι είναι χαρούμενοι, μεταξύ άλλων και η Greenpeace.

Με δικό του data center το Facebook θέτει τις βάσεις για το μέλλον σε σταθερό έδαφος. Στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι ετοιμάζεται για είσοδο στο χρηματιστήριο και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Οικονομία στα έξοδα, πρόβλεψη για το μέλλον, σταθερότητα στο δικό του χώρο. Όλα αυτά είναι παράγοντες που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα στο valuation της αξίας. Μπορεί βέβαια όλοι εμείς σε λίγο καιρό να ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία του Prineville στο Oregon που συνεργάστηκε με το Facebook για την δημιουργία του data center και πλέον το μεγαλύτερο social network service site του πλανήτη δεν τρώει κολλήματα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ιδιόκτητο datacenter δεν συνεπάγεται και τέλος στα κολλήματα

  2. Εγώ δεν παρατήρησα πάντως λιγότερα προβλήματα μέχρι στιγμής… Σχεδόν καθημερινά, για σύντομα χρονικά διαστήματα ό,τι και να κάνω πετάγεται το κλασσικό “Ooops, something went wrong” κλπ. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να διορθωθούν όλα αυτά τα κολλήματα..

    • Τα προβλήματα τελευταία εμφανίζονται ΣΥΝΕΧΕΙΑ, όχι καθε τόσο. Μιλάμε για εκνευριστική κατάσταση.

      • Ναι, σήμερα άκουσα από πάρα πολλούς παράπονα..

Top

Show Buttons
Hide Buttons