Το Facebook ενδιαφέρεται να αγοράσει το BlackBerry

by Stefanos Kofopoulos • On 30-10-2013 • AT 5:25 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Το Facebook ενδιαφέρεται να αγοράσει το BlackBerry

Οι μέρες περνάνε και το BlackBerry ψάχνει να πουληθεί. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσφατες συνομιλίες με το Facebook. Κανείς όμως δεν ξέρει αν τελικά θα προχωρήσει ή όχι η συνεργασία.

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2013 έχει προθεσμία το BlackBerry για να βρει αγοραστή αλλιώς πρέπει να αποδεχτεί την πρόταση της FairFax η οποία έχει το δικαίωμα να αντιπροτείνει το ποσό που αντιστοιχεί σε πρόταση τρίτου και να εξαγοράσει το BlackBerry.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το Facebook ενδιαφέρεται για την εξαγορά του BlackBerry. Ίσως ο Mark Zuckerberg να θέλει να αποκτήσει κάποιες από τις πατέντες και software της εταιρείας. Το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανό αφού εδώ και μήνες κυκλοφορούν οι φήμες ότι το BlackBerry μπορεί να σπάσει σε κομμάτια και να πουληθεί ξεχωριστά σε διαφορετικούς αγοραστές. Κάποιοι θα αγοράσουν τις πατέντες και το BlackBerry 10, κάποιοι άλλοι το τμήμα σχεδιασμού και κατασκευής smartphones και κάποιοι άλλοι το πελατολόγιο του BlackBerry σε εταιρείες και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Με αυτό τον τρόπο η πώληση του BlackBerry σε κομμάτια αναμένεται να αποφέρει περισσότερα κέρδη στους μετόχους σε σύγκριση με την πώληση ολόκληρης της εταιρείας. Πριν από το Facebook είχε ακουστεί το όνομα του Google για πιθανή εξαγορά του BlackBerry αλλά της Lenovo που ετοιμάζεται να μπει δυνατά στην αγορά των smartphones.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε κάθοδο είναι και οι δύο.. οπότε… κουμπώνει το σενάριο όντως.. :)

    • Το Facebook δεν είναι σε πτώση, το αντίθετο θα έλεγα. Το BlackBerry διατηρείται απλά στην ζωή και περιμένει να σωθεί

      • Ποτέ ξανά το Facebook δεν βρισκόταν στην δεύτερη θέση των social media παγκοσμίως.. (πίσω απο το Twitter)… Κι όμως έγινε πριν 2 εβδομάδες..

      • Σε τί βρέθηκε πίσω το Facebook; Το Twitter είναι μικρό παιδί μπροστά στο Facebook

Top

Show Buttons
Hide Buttons