Το Facebook ανακοινώνει το App Center

by Stefanos Kofopoulos • On 10-05-2012 • AT 4:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

facebook-app-center

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την διάρκεια του f8 Developer’s Conference, ο Bret Taylor, CTO του Facebook, δήλωνε πως το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον πλανήτη δεν πρόκειται να δημιουργήσει ένα App Store. Βέβαια πολλά έχουν αλλάξει από τότε και φτάνουμε στο σήμερα με το Facebook να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα το App Center.

To App Center, όπως δηλώνει και το όνομά του θα είναι ένα μέρος όπου ο κάθε developer θα μπορεί να ανεβάσει την εφαρμογή του. Οι εφαρμογές που θα βρίσκονται στο App Center του Facebook θα έχουν Social χαρακτηριστικά φυσικά, αλλά θα είναι και διαθέσιμες για Android και iOS συσκευές.

facebook-app-center

Το Facebook από την πλευρά του θα χρησιμοποιεί έναν μεγάλο αριθμό από κριτήρια για να αποφασίσει αν μια εφαρμογή αξίζει ή όχι να εμφανιστεί στο App Center. Τα κριτήρια αυτά θα έχουν να κάνουν με τον μέσο όρο των ratings που παίρνει κάθε εφαρμογή από τους χρήστες, πόσο συχνά κάνουμε share τα posts από την συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά και πόσο χρόνο αφιερώνουμε σε κάθε session μας. Επίσης κάθε app θα έχει και την δική του σελίδα η οποία θα ονομάζεται App Detail Page και θα περιέχει όλες τις λεπτομέρειες για την εκάστοτε εφαρμογή, τα αναλυτικά στοιχεία θα μπορούν οι developers να τα συμπληρώσουν από σήμερα.

Αν ο χρήστης πλοηγηθεί στο App Center από το κινητό του ή το tablet του, τότε θα βλέπει μόνο τις συμβατές με την συσκευή του εφαρμογές. Αν δεν έχει καμία εγκατεστημένη τότε θα οδηγείται απευθείας στο Google Play για το Android ή στο App Store για τις iOS συσκευές.

facebook-app-center

Τέλος, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα το Facebook επέτρεπε τα in-app purchases, δεν ήταν εφικτό για κάποιον developer να πουλήσει την εφαρμογή του μέσω του Facebook, αυτό αλλάζει με το App Center καθώς οι developers θα μπορούν να ανεβάζουν και εφαρμογές επί πληρωμή.

via

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons