Η F1 επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες

by dkalo • On 26-05-2010 • AT 5:14 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτοκίνητα

F1 returns in USA

Έχουν περάσει 3 χρόνια σχεδόν από το τελευταίο Grand Prix της Formula 1 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Και η Αμερικάνικη αγορά είναι πολύ μεγάλη για να μην έχει τον δικό της αγώνα. Έτσι, από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012 και μετά, το Austin του Texas θα φιλοξενεί το US Grand Prix.

Ο αγώνας θα διεξάγεται σε μία τελείως καινούρια πίστα που θα κατασκευαστεί σε χρόνο ρεκόρ αφού σε 2 περίπου χρόνια από τώρα θα διεξαχθεί εκεί ο πρώτος αγώνας. Η συμφωνία αναφέρει ότι μέχρι και το 2021 θα πραγματοποιείται εκεί το Αμερικάνικο Grand Prix. Πάντως, η πόλη του Austin φαίνεται να είναι η ιδανική για την διεξαγωγή ενός αγώνα αφού έχει δικό της αεροδρόμιο ενώ ξενοδοχεία ήδη υπάρχουν και μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα πάει να δει τον αγώνα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι Αμερικάνοι θα διοργανώσουν ένα Grand Prix της F1 σε μία πίστα που είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για να φιλοξενεί αγώνες της F1 και όχι κάθε είδους αυτοκινητιστικά events όπως γινόταν παλιότερα με την πίστα της Indianapolis. Παρόλο που η συμφωνία έχει υπογραφεί, δεν έχει γίνει ακόμα καμία ανακοίνωση σχετικά με τον σχεδιασμό της πίστας. Προσωπικά, θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι ο Γερμανός Hermann Tilke θα αναλάβει και αυτή την πίστα. Έχοντας ήδη σχεδιάσει 6 από τις πιο εντυπωσιακές πίστες στο καλαντάρι, έχει την απαραίτητη εμπειρία για να σχεδιάσει ακόμα μία..

[via, photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. όχι άλλη πίστα από τον Tilke. Οι πίστες του μπορεί να είναι όμορφες εμφανισιακά αλλά είναι άθλιες για το αγώνισμα. Προσπεράσεις μηδέν, ορατότητα για τους θεατές 100%

    Φτάνει πια ! που είναι οι παλιοί ναοί της ταχύτητας monza, spa, παλιό hockenheim. τέτοιες πίστες θέλουμε όχι τις ξενέρωτες του Γερμανού

    • Διαφωνώ, θεωρώ τις πίστες του Tilke ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και challenging για τους οδηγούς. Το μόνο κακό που βλέπω είναι ότι στους αγώνες πίστας έχει μεγάλους χώρους διαφυγής με αποτέλεσμα να “συγχωρούνται” τα λάθη των οδηγών..

Top

Show Buttons
Hide Buttons