Ευρεία χρήση της τεχνολογίας dual lens της Sony

by Nikos Kaimakamis • On 04-02-2016 • AT 12:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging Mobile

xperia-z1-overview

H Sony δηλώνει ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές smartphones επενδύουν στην τεχνολογία dual lens. 

Οι πρώτες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ήθελαν το επερχόμενο iPhone 7 να κάνει χρήση της τεχνολογίας dual lens της Sony για την κάμερα iSight, αλλά σύμφωνα με τη Sony δεν πρόκειται να είναι το μόνο νέο μοντέλο που θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει ο διπλός φακός.

Ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Sony, Kenichiro Yoshida, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι πολλοί είναι εκείνοι οι κατασκευαστές smartphones που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της Sony, ενώ το 2017 αναμένεται να γίνει πιο εκτεταμένη εμφάνιση των καμερών dual lens.

dual lens

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας dual lens είναι η καλύτερη απόδοση στο zoom, με την μεγέθυνση των αντικειμένων να παρουσιάζουν μικρότερη παραμόρφωση. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι η καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με δύο παράλληλους φακούς και τον δικό τους αισθητήρα ο καθένας να μπορούν να δώσουν μια περισσότερο πιστή απεικόνιση από ό,τι ο ένας απλός φακός.

Ήδη έχουμε δει κάποιους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία dual lens στα smartphones τους, όπως έχει κάνει η HTC, αλλά μέσα στα επόμενα δύο έτη, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα περισσότερα high end μοντέλα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons