Εύκολο το hacking του Google Pixel smartphone;

by Nikos Kaimakamis • On 14-11-2016 • AT 4:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

google-pixel

Μια ομάδα Κινέζων hackers κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο ενός Google Pixel smartphone σε λιγότερο από ένα λεπτό. 

Σύμφωνα με το Forbes, το hacking έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός συνεδρίου για την ασφάλεια, στη Σεούλ, ενώ οι Κινέζοι hackers κατάφεραν σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να αφήσουν το Google Pixel smartphone εκτεθειμένο σε απομακρυσμένη εκτέλεση γραμμών κώδικα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε ένα hackers να αποκτήσει έλεγχο του smartphone για επιθέσεις botnets, για την άντληση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών από τον κάτοχό του, αλλά και για την κλοπή χρημάτων, σε περίπτωση που είναι μια κάρτα συνδεδεμένη με τη συσκευή.

Το καλό είναι ότι η ομάδα των hackers δεν είχε κακόβουλο σκοπό, αλλά ήθελε να δείξει τις δυνατότητές της και ταυτόχρονα να θέσει υποψηφιότητα για να κερδίσει το βραβείο των 120.000 δολαρίων που προσφέρει η Google σε όποιον εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στα συστήματά της. Οι hackers αυτοί εργάζονται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας λογισμικού ασφαλείας στην Κίνα και ανήκουν στην κατηγορία των white hat hackers που ενεργούν για να εντοπίζουν προληπτικά τα κενά ασφαλείας ποικίλων συστημάτων.

Η ομάδα αυτή έχει και άλλες παρόμοιες εντυπωσιακές επιτυχίες στο ενεργητικό της, με πιο γνωστή την επίθεση σε ένα Tesla Model S, δύο χρόνια πριν, μέσω της οποίας είχαν καταφέρει να αποκτήσουν έλεγχο σε πολλά από τα επιμέρους συστήματα του αυτοκινήτου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons