Εύκολη υπόθεση για τους hackers το Samsung Tizen OS

by Nikos Kaimakamis • On 14-04-2017 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

To Samsung Tizen OS φαίνεται ότι είναι ένα από τα… αγαπημένα λειτουργικά συστήματα των hackers, με αρκετά κενά ασφαλείας. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena, το Samsung Tizen εμφανίζει περισσότερα από 40 σοβαρά κενά ασφαλείας, τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ένας hacker προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε μία συσκευή του Internet of Things που το τρέχει. Ισραηλινοί ειδικοί ασφαλείας έχουν εντοπίσει αρκετές κερκόπορτες στο Tizen OS που καθιστούν εύκολη λεία μία συσκευή Samsung.

Οι ειδικοί ασφαλείας που έχουν εντοπίσει όλα τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει το Tizen OS μιλούν αρκετά υποτιμητικά για τον τρόπο με τον οποίο έχει γραφτεί ο κώδικας στο εν λόγω λειτουργικό σύστημα, στοιχείο που εκτιμάται ότι κάνει πολύ εύκολη τη δουλειά ενός hacker. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Tizen Store, το οποίο φαίνεται πως αποτελεί έναν βασικό τρόπο εισαγωγής κακόβουλου λογισμικού σε μία συσκευή με λειτουργικό Tizen.

Μπορεί για τη Samsung, το Tizen OS να είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους θέλει να απαγκιστρωθεί από το Android, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται να γίνει πάνω του αρκετή ακόμα δουλειά, ειδικά όσον αφορά στον τομέα της ασφάλειας. Οι ειδικοί προτείνουν να γραφτεί εκ νέου ο κώδικάς του σε πολλά σημεία.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons