Eyeborg Project, κάμερα αντί για μάτι

by Stefanos Kofopoulos • On 23-08-2010 • AT 11:58 am • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Eyeborg Project, κάμερα αντί για μάτι

Ο Rob Spence έχασε το μάτι του κατά την διάρκεια γυρισμάτων ταινίας, ο Kosta Grammatis ο μηχανικός της παρέας και οι δύο μαζί το Eyeborg Project που έχει ενσωματώσει κάμερα σε προσθετικό ματιού και όλο μαζί στο σημείο που πρέπει. Η ιδέα του Eyeborg Project είναι σουρεαλιστική, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί περιλαμβάνει την μετάδοση δεδομένων που αντιλαμβάνεται ο Spence και βλέπει η κάμερα. Στο μέλλον όμως οι επεμβάσεις τέτοιου τύπου θα αποτελούν σωτήριες μεθόδους για ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του μετά από ατύχημα.

Το σημαντικότερο γεγονός στην προσπάθεια του Eyeborg Project είναι το γεγονός ότι όχι μόνο έχει ξεκινήσει η κουβέντα και το ενδιαφέρον για το θέμα αλλά έχουμε προχωρήσει και σε πρακτική εφαρμογή. Χρειάζεται χρόνο, κόπο, χρήμα και ένα βιβλίο ιστορίας για να γραφτούν τα ονόματα όσων τόλμησαν πρώτοι να θέσουν τις βάσεις για αυτού του είδους την τεχνολογία.

Προειδοποίηση: το βίντεο περιέχει σκηνές που ίσως κάνουν κάποιους να αισθανθούν άσχημα. Αν δεν έχετε γερό στομάχι ΜΗΝ συνεχίσετε.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ε ναι, κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον πολύ χρήσιμο για την συνέχεια του πειράματος αλλά και τις σκηνοθετικές ανησυχίες του. Έχει πολύ ενδιαφέρον αν και η όλη φάση που φάνηκε λίγο για πλάκα ή με πολύ τρέλα… δεν ξέρω. Επίσης, η ποιότητα της κάμερας δεν ήταν καλή, τουλάχιστο σε αυτό που είδα στο monitor

 2. “Στο μέλλον όμως οι επεμβάσεις τέτοιου τύπου θα αποτελούν σωτήριες μεθόδους για ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του μετά από ατύχημα.”

  Για την ώρα πάντως δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μικροκάμερα μ’ένα LED κόκκινο φωτάκι. Δεν είναι δηλαδή κάτι το φοβερό και τρομερό. Επίσης αυτός ο Grammatis έχει πολύ περίεργες σπουδές και επαγγελματική εμπειρία όσο είδα στο LinkedIn τουλάχιστον. Ελπίζω να μην είναι απλά showman αλλά όντως να τον δούμε στο μέλλον να ασχολείται σοβαρά με τον κλάδο.

  Το βιντεάκι είναι απλά ένα stunt. Δεν επανέφερε την όραση στον άνθρωπο. Btw, κι εγώ είμαι ήδη Βιονικός όταν καταγράφω τις προπονήσεις μου. :)

  • Ακριβώς έτσι είναι όπως το λες, απλά οι δύο τους είναι αρκετά τρελοί ή “τρελοί” ή κάτι άλλο ώστε να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Είναι στα σπάργανα όλη αυτή η ιστορία με το Cyborg αλλά έχει ξεκινήσει ήδη. Ενδιαφέρον έχει και ένα σχετικό post που διάβασα εχθές από τον Loic.

 3. Meh.. δεν είδα κάτι καινούργιο.. και δεν βλέπω και κάτι να υπάρχει στα σπάργανα.. τρόποι υπάρχουν πολλοί για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα..

  • Ξέρεις πολλούς που θα το έκαναν ή έχουν κάνει κάτι τέτοιο;

   • Όχι Titana, δεν ξέρω… και μάλλον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο γιατι απλά δεν έχει και νόημα… Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος κάμερα μέσα στο κενό απο το μάτι που έχει χάσει.. ποιός ο στόχος?..

   • Να εξελιχθεί όλο αυτό και να γίνει τόσο απλό όσο η αγορά ενός ακουστικού βαρηκοΐας ή εμφυτεύματα πάλι για την ίδια δυσλειτουργία. Για εμάς η όραση είναι δεδομένη, για κάποιους άλλους προβληματική ενώ κάποιοι άλλοι γεννιούνται ή χάνουν την όραση τους εξαιτίας ατυχήματος, ασθενειών κλπ. Μια κάμερα έστω και με θολή εικόνα είναι καλύτερη από ένα οπτικό νεύρο χωρίς το παραμικρό ερέθισμα. Δεν λέω ότι αυτό είναι που προσπαθούν αυτοί οι δύο τύποι. Λέω ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για να γίνει κάτι τέτοιο.

   • Mα αυτό λέω.. ο άνθρωπος δεν πήρε την όρασή του πίσω.. απο ό,τι κατάλαβα έτσι? Αν κάνω λάθος sorry…

   • Πολύ σωστά κατάλαβες.. ξεκίνησε όμως να κάνει κάτι που μέχρι πριν λίγο θα ήταν τρελό ή αδιανόητο. Δημιουργεί buzz και ίσως κάποια εταιρεία για τους δικούς της λόγους του χαρίσει ένα καλύτερο CCD με μεγαλύτερη ανάλυση και έγχρωμο. Πάλι δεν θα βλέπει αλλά θα έχει βελτιώσει ένα κομμάτι του project… και όλο αυτό συνεχίζεται.

Top

Show Buttons
Hide Buttons