Έως το 2020 όλα τα προϊόντα της Samsung θα είναι συνδεδεμένα στο Internet

by George Polyzos • On 07-01-2015 • AT 2:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Samsung Curved UHD TV (2)

Κατά της διάρκεια της διεθνούς έκθεσης CES 2015, η Samsung παρουσίασε το όραμά της για το Internet of Things και πώς αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που ζούμε μελλοντικά.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε event που διοργανώθηκε τη Δευτέρα στο Λας Βέγκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Samsung, BK Yoon, εκτίμησε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια όλα τα προϊόντα της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων, θα είναι συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο.

«Έως το 2017, το 90% όλων των προϊόντων Samsung θα είναι συσκευές της κατηγορίας Internet of Things, με τις τηλεοράσεις και τα smartphones να περιλαμβάνονται σε αυτό το σύνολο», δήλωσε ο επικεφαλής της κορεατικής εταιρείας, για να συμπληρώσει «σε πέντε χρόνια από σήμερα, οτιδήποτε παράγει η Samsung θα είναι συνδεδεμένο στο Internet, ανεξάρτητα από το είδος του προϊόντος».

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Yoon, η Samsung εργάζεται στην κατεύθυνση της μετατροπής κάθε «έξυπνης» οικιακής συσκευής, όπως για παράδειγμα οι σύγχρονες τηλεοράσεις, ώστε να λειτουργούν σαν κόμβοι του IoT.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Mashable, ο πρόεδρος της Samsung παραδέχθηκε ότι η εταιρεία δεν θα μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο λειτουργώντας μόνη. Για το λόγο αυτό προέτρεψε τους υπόλοιπους κατασκευαστές να συνεργαστούν ώστε να επιταχύνουν τη διαδικασία προόδου του μελλοντικού «έξυπνου σπιτιού» και του Internet of Things.

Αυτό που προτίθεται να κάνει η Samsung από την πλευρά, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να επενδύσει για το 2015 το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα διοχετευθεί στην κοινότητα των developers.

CEO BKYOON@Keynote (4)

«Το Internet of Things έχει τις προοπτικές να μεταμορφώσει την κοινωνία, την οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε τις ζωές μας», ανέφερε ο κ. Yoon. «Είναι δική μας αρμοδιότητα, ως βιομηχανία, να κάνουμε πραγματικότητα, όλα όσα υπόσχεται το Internet of Things».

Ο κ. Yoon επεσήμανε επίσης, πως το Internet of Things οφείλει να είναι ανθρωποκεντρικό και να ανταποκρίνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής. «Το Internet of Things είναι για τους ανθρώπους. Κάθε ένας από εμάς χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανάλογα με τις ανάγκες του, οπότε το IoT θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές και να εξελίσσεται συνεχώς», σημειώνει.

Ο κ. Yoon αναφέρθηκε στους προηγμένους αισθητήρες της Samsung, σημειώνοντας ότι είναι τόσο ακριβείς, ώστε να αναγνωρίζουν τις συσκευές γύρω από έναν άνθρωπο και να του προσφέρουν την κατάλληλη υπηρεσία ή λύση. Για παράδειγμα, η Samsung αναπτύσσει ένα νέο τρισδιάστατο αισθητήρα, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και τις πιο μικρές κινήσεις.

Επιπλέον η εταιρεία εργάζεται πάνω σε chips, όπως το ενσωματωμένο ePOP (Embedded Package on Package) και το Bio-Processor, τα οποία χάρη στην ενεργειακή απόδοση και το compact μέγεθός τους, μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλο εύρος συσκευών – και ειδικότερα σε wearables και φορητές συσκευές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons