40% των Ευρωπαίων σκοπεύουν να αγοράσουν iPhone ως νέο κινητό

by Stefanos Kofopoulos • On 24-06-2011 • AT 2:10 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

40% των Ευρωπαίων σκοπεύουν να αγοράσουν iPhone ως νέο κινητό

Δείγμα από 7250 υποψήφιους αγοραστές smartphones και η έρευνα της Yankee Group δείχνει ότι το iPhone κυριαρχεί στην Ευρώπη ή τουλάχιστον σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία. Σε αυτές τις χώρες οι απλοί καταναλωτές και τα techies ή όπως τους χαρακτηρίζει η έρευνα “IT decision makers” σκοπεύουν να αγοράσουν iPhone για νέο κινητό σε ποσοστό 40%. Ακολουθεί το Android με ποσοστό 19%, 17% θέλουν BlackBerry και 15% θα πληρώσουν για Nokia.

Προφανώς μια έρευνα δεν μπορεί να αποτυπώσει την πορεία της αγοράς με ακρίβεια αλλά δείχνει την φορά και την τάση που υπάρχει στα smartphones. Η Apple εξακολουθεί να κυριαρχεί, το Android να ακολουθεί και η RIM με την Nokia να διατηρούνται ζωντανές ακόμα. Με το iPhone 5 λίγους μόλις μήνες μακρυά και τα νέα Nokia smartphone με Windows Phone να ακολουθούν, οι ισορροπίες είναι δυναμικές αλλά ο νικητής ξεκάθαρος. Η Apple και το iPhone κυριαρχούν στα smartphones.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προδότες..

  • Τί ακριβώς θέλεις να πεις με αυτό.. αντί για Ευρωπαϊκή Nokia πάνε σε Apple;

   • Ακριβώς αυτό. Υπερβάλλω λίγο βέβαια..

 2. καλά που υπάρχει το jb γιατί αλλιώς..

 3. Η ερευνα αυτή πρέπει να έγινε ή από το τμήμα marketing της Apple ή από την Paris Hilton και τις φίλες της.
  7250 “υποψήφιοι” αγοραστές smartphones? Που τους βρήκαν αυτούς?
  Anyway η Apple γιαυτο μειώνει την τιμή του iphone, γιατι ξέρει οτι σε 3 χρονια το πολύ θα έχει μερίδιο κατω του 25% στα smartphones. Τα Android εχουν ακομα προβληματα να ξεπερασουν αλλα σε 5-6 χρονια θα εχουν μεριδιο κοντα στο 70%.

  • +1

  • Το android θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερο ποιο σύντομα και όχι σε 5-6 χρόνια.
   Το iphone δεν είναι η καλύτερη συσκευή και σίγουρα υπάρχουν συσκευές με πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το iphone αυτή την στιγμή έχει τις περισσότερες Ελληνικές Εφαρμογές και είναι πάρα πολύ εύχρηστο. Μόνο και μόνο για τις εφαρμογές που έχει και την ευκολία στη χρήση του αξίζει να το πάρεις.
   Παράδειγμα
   Δεν έχω iphone αλλά προσωπικά μου αρέσει η εφαρμογή της MLS που όταν βιάζεσαι μπαίνεις στο αυτοκίνητο ανοίγεις το destinator και δε περιμένεις για να βάλεις προορισμό ξεκινάς και του δίνεις ελληνικές Φωνητικές εντολές.

   θα πω το εξής πρόσφατο παράδειγμα που κοίταζα για tablets εκτός ότι τα android tablets με έκδοση 3.0 και 3.0.1 και 3.1 έχουν προβλήματα, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι υπάρχουν μόνο 70 εφαρμογές και στο ios για τα ipad υπάρχουν 100.000 + εφαρμογές!

 4. Επιπρόσθετα σε αυτό που λέει ο Theo, από πότε 7250 άνθρωποι είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για μια ήπειρο των 731 εκατομμυρίων; Άστε μας ρε..

  Υ.Γ.: Παρόλο που δεν έχω πρόβλημα να πιστέψω ότι τα όρια της ηλιθιότητας ανέβηκαν τόσο. Σόρι, Τιτάνα, ξέρω ότι είσαι οπαδός Apple, αλλά λέω τη γνώμη μου, φιλικά, χωρίς να θέλω να σε θίξω.

 5. Μήπως αυτά τα άτομα τα βρήκαν μέσα σε μαγαζί της apple και τα ρωτούσαν ?

  Μια άλλη αντικειμενική έρευνα , έλεγε ότι άμα έχεις iphone είσαι πιο σέξυ .
  Αυτά είναι παιχνίδια marketing της ίδιας της apple . Που στο marketing είναι χρόνια μπροστά από όλους .

Top

Show Buttons
Hide Buttons