Ευρωπαϊκή Ένωση vs Samsung: ζητά περισσότερες εγγυήσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό στην Apple

by Stefanos Kofopoulos • On 09-09-2013 • AT 6:41 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Ευρωπαϊκή Ένωση vs Samsung: ζητά περισσότερες εγγυήσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό στην Apple

Η κόντρα μεταξύ Apple και Samsung συνεχίζεται αλλά αυτή την φορά με διαιτητή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Κορεάτες φαίνεται ότι έχουν καταλάβει το λάθος τους αλλά η Ευρώπη πιέζει για περισσότερες εγγυήσεις.

Standard essential patents, ενα μεγαλο προβλημα για ολους

Είναι γνωστό πως Apple και Samsung βρίσκονται στα δικαστήρια σε περίπου 10 χώρες για να λύσουν τις διαφορές τους. Ο λόγος είναι η καταπάτηση πατέντας σε διάφορα σημεία και επίπεδα. Apple και Samsung αντάλλαξαν μηνύσεις και νομικά βέλη και στην Αμερική το δικαστήριο δικαίωσε την Apple. Στην Ευρώπη τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει επίσης υπέρ της Apple.

Η Samsung μήνυσε την Apple χρησιμοποιώντας πατέντες που εμπίπτουν στην κατηγορία standard essential patents. Οι πατέντες αυτού του τύπου ανήκουν σε κάποιον αλλά επειδή είναι απαραίτητες για την βασική λειτουργία της τεχνολογίας ο κάτοχος τους είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να παραχωρήσει τα δικαιώματα χρήσης έναντι δίκαιου και λογικού ποσού και όρων χρήσεων.

Tim Cook: Patent wars is a pain in the ass

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι οι μηνύσεις της Samsung εναντίον της Apple χρησιμοποιώντας πατέντες της κατηγορίας standard essential patents συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Samsung έχει συμφωνήσει με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ήδη κάνει συμβιβαστικές προτάσεις που όμως δεν έχουν γίνει δεκτές από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ ζητά επιπλέον εγγυήσεις από τους Κορεάτες αλλιώς το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και το 10% του τζίρου της Samsung για το έτος 2012 ή περίπου τα 18.3 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Reuters.

Οι τακτικοί αναγνώστες γνωρίζουν ήδη το θέμα εδώ και ένα χρόνο. Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο CEO της Apple, Tim Cook για την δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple, Samsung, Google.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κουράζει απίστευτα η νοοτροπία της Apple. Κλαίγεται σαν κακομαθημένο παιδάκι, για θέματα ζωγραφικής και σχεδιασμού εικονιδίων, και κάνει την πάπια όταν χρησιμοποιεί πατέντες της Samsung για να μπορέσει και αυτή να μπεί στο παιχνίδι των LTE, βαφτίζοντας τα SEPs. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός οτι το 26% μιας συσκευής Apple iphone είναι made by Samsung .

  • Το θέμα αφορά πατέντες και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι standard essentials patents. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι μυωπικά και μόνο. Έχεις δει τα έσοδα της Samsung από την συνεργασία με την Apple;

   • Μυωπικά λειτουργούν τα δικαστήρια των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Η Samsung καλείται να πληρώνει αποημιώσεις εκατομμυρίων για σελίδες που αναπηδούν (αν έχεις τον θεό σου) και ταυτόχρονα «τραβούν το αυτί» των Κορεατών ώστε να μην προχωρήσουν σε μηνύσεις ενάντιων της Apple για τεχνολογίες που έχουν κλέψει από την Samsung, γιατί εμπίπτουν «και καλά» στην κατηγορία SEPs. Να χαρώ εγώ δικαιωσύνη.

   • Προφανώς διαφωνείς με το σύστημα πατεντών γενικά, όχι με SEPs. Αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.
    Το γεγονός είναι ότι η Samsung αλλά και η Motorola έχουν αποσύρει πλέον τις κατηγορίες εναντίον της Apple για όποια ασφαλιστικά μέτρα αφορούσαν Standard Essentials Pattents.

    Αν το rubber band σου φαίνεται τόσο αστείο και χαζό ώστε να επικαλείσαι τον κύριο τότε μια ματιά στις πατέντες της Samsung θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη.

    Για παράδειγμα http://phandroid.com/2012/06/22/samsung-ui-patent-exposed-looks-to-improve-folders-on-android-adds-3d-effects-for-good-measure/ αλλά και http://www.patentbolt.com/2013/08/samsung-invents-touch-ui-with-expandable-menu-for-power-users.html . Για να χρησιμοποιήσω την δική σου γλώσσα, αυτές είναι πατέντες για να ανοίγεις κουτάκια! Βέβαια αν προσθέσεις λίγο ένα S Pen stylus αντί για το χέρι της πατέντας για να ανοίγεις κουτάκια φτάνεις αμέσως στο νέο χαρακτηριστικό του Samsung Galaxy Note 3 που παρουσιάστηκε προ ημερών!

Top

Show Buttons
Hide Buttons