Δύσκολα..

by admin • On 03-10-2005 • AT 12:49 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου εργασίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών των “25”, δεν κατέληξαν σε συμβιβαστική συμφωνία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε. Η Αυστρία εμμένει στη θέση πως θα πρέπει να προβλεφθεί εναλλακτικό σενάριο στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή, στο μέλλον, η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η βρετανική προεδρία, παρά τη μη επίτευξη συμφωνίας, προτίθεται να συγκαλέσει απόψε επίσημη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών. Η απόφαση αυτή της βρετανικής προεδρίας ερμηνεύεται ως προσπάθεια άσκησης πιέσεων στην αυστριακή πλευρά, η οποία είναι η μόνη που εξακολουθεί να εμποδίζει, στην παρούσα φάση, την προγραμματισμένη για αύριο επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, τάχθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες κάθε κράτους-μέλους. […]

Η δήλωση του Tayyip Erdogan – “Either it will show political maturity and become a global power, or it will end up a Christian club” (Η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει πολιτική ωριμότητα για να γίνει ισχυρή διευθνώς ή θα καταλήξει ένα χριστιανικό club) είναι απλά γελοία όσο και η απουσία αγγλικών στην ιστοσελίδα του.

Δεν είναι μόνο η Αυστρία που εκφράζει προβληματισμούς για την ένταξη της Τουρκίας αλλά και η δίγλωσση Γαλλία. Τα πράγματα είναι σοβαρά όταν μιλάμε για 70 εκατομμύρια -φτωχών κυρίως- ανθρώπων που προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο στα μονοπάτια της Ευρώπης – με την ευλογία αυτής, αν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία.

Η νέα (τουρκική) αγορά είναι τεράστια αλλά προβληματική. Οι Αυστριακοί δεν ξεχνούν εύκολα το θέμα Κροατία. Η Ελλάδα με τα μούτρα στο ναί – για να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες ε; Έχει ενδιαφέρον. Υπομονή!

[Recep Tayyip Erdogan στη wikipedia]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons