Ευρώπη vs Microsoft, έφτασε η ώρα για το πρόστιμο

by Stefanos Kofopoulos • On 28-09-2012 • AT 3:43 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Ευρώπη vs Microsoft, έφτασε η ώρα για το πρόστιμο

Έτοιμη να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου βρίσκεται η Ευρώπη αφού η Microsoft έχει αθετήσει όρους της συμφωνίας και δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσφέρει πραγματική ελευθερία στους χρήστες για την επιλογή browser. Η Microsoft έχει αναγνωρίσει το θέμα και σύμφωνα με δηλώσεις του Steve Ballmer, θα έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Κάτι που δεν έγινε και τώρα η Ευρώπη είναι έτοιμη να επιβάλει πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και 7.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επίσημη εκδοχή της Microsoft για την καθυστέρηση συμμόρφωσης με τις οδηγίες της Ευρώπης είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τους νομοθέτες που θέλουν να συνετίσουν την αγορά με παράδειγμα την Microsoft.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Joaquin Almunia δήλωσε ότι η διαδικασία δεν θα τραβήξει πολύ αφού η Microsoft έχει ήδη αναγνωρίσει το λάθος της.

“The next step is to open a formal proceeding into the company’s breach of an agreement. We are working on this, it should not be a long investigation because the company itself explicitly recognized its breach of the agreement”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιτροπή ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεγαλύτερη εταιρεία software του πλανήτη έχει ήδη πληρώσει αρκετά σε πρόστιμα στην Ευρώπη αλλά φαίνεται πως συνεχίζει να ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές.

Η Microsoft βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της εταιρείας, έτοιμη να ρίξει στην αγορά τα νέα Windows 8 και Windows Phone 8, ως απάντηση στην συνεχή πίεση για εξέλιξη και καινοτομία αλλά και στον ανταγωνισμό από κατασκευαστές όπως η Apple στον χώρο των υπολογιστών αλλά και του Google με το Android στον χώρο του λογισμικού.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι και εύκολο να ξηλωθεί ο IE από το λειτουργικό, θεωρώ ότι απλά θα πληρώσουν τα πρόστιμα και ίσως σε 1-2 εκδόσεις να γίνει κάτι.

    • Δεν είναι θέμα να ξηλωθεί αλλά να έχουν οι χρήστες περισσότερες και ευκολότερες επιλογές

Top

Show Buttons
Hide Buttons