Η Ευρώπη διαγράφει στοιχεία DNA

by Stefanos Kofopoulos • On 05-12-2008 • AT 7:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

dna logo

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου περίπου 850.000 φάκελοι με στοιχεία για το DNA ανθρώπων που βρέθηκαν αθώοι για διάφορες πράξεις, πρόκειται να διαγραφούν από την μεγάλη βάση δεδομένων που διατηρεί η Αγγλική κυβέρνηση από το 1995. Οι Ευρωπαίοι δικαστές αποφάσισαν ότι η διατήρηση των DNA εγγραφών στην βάση για τους αθώους πολίτες θίγει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρακτικά τους εξισώνει με τους εγληματίες στον τρόπο αντιμετώπισης.

Το σημαντικό στην υπόθεση δεν είναι οι περίπου 850.000 εγγραφές που πρόκειται να διαγραφούν (περίπου το 1/5 από τα 5 εκατομμύρια στην DNA βάση αυτή την στιγμή) αλλά το γεγονός ότι δημιουργείται προηγούμενο που μπορεί να αλλάξει τα σχέδια για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων DNA.

Η απόφαση του Στρασβούργου προστατεύει τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που πλέον το DNA θα διαγραφεί από την βάση, παράλληλα όμως δημιουργεί ένα πιθανό κενό για την μελλοντική προστασία τρίτων ή την εξιχνίαση εγκλημάτων. Άσχετα με το τι περιέχει μια βάση δεδομένων, μεγαλύτερος όγκος δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες αναλύσεις και reports. Δύσκολες αποφάσεις για την Ευρώπη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons