Η Ευρώπη επιτρέπει το κινητό στο αεροπλάνο

by Stefanos Kofopoulos • On 07-04-2008 • AT 9:02 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

mobile on aircrat

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το πράσινο φως για την χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της πτήσης, πάντα μέσα στα γεωγραφικά όρια της Ευρώπης. Για να δουλέψει η νέα ιδέα χρειάζεται η εγκατάσταση μιας μικρής κεραίας (pico cell) στο αεροπλάνο και λογικές χρεώσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Το cell αναλαμβάνει την επικοινωνία με δορυφόρο όταν το αεροπλάνο φτάσει και ξεπεράσει τα 10.000 πόδια ύψος. Ο δορυφόρος στην συνέχεια μεταφέρει τα δεδομένα στην Γη και από εκεί η φωνή και τα μηνύματα ταξιδεύουν στο ανάλογο τηλεφωνικό κέντρο και στον παραλήπτη.

Οι πρώτες εφαμοργές θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα περίπου και είμαι πολύ περίεργος να δω πότε θα έχουμε αυτή την δυνατότητα σε ελληνικά αεροπλάνα. Ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση του κόσμου και ιδιαίτερα όλων αυτών που παραπονιούνται για την ακτινοβολία αλλά ταυτόχρονα και οι χρεώσεις που θα επιβάλλουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

mobile on aircrat

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ωραίο…να πετάς ρε παιδί μου πάνω απο τις Άλπεις για παράδειγμα και να μιλάς με την γιαγιά σου στο Χρυσοβίτσι…

  Έχω περιέργεια όντως για την τιμή της κλήσης απο΄κει πάνω!

 2. exo akousei oti to system mesa sto aeroplano 8a epitrepei tin aeroporiki etairia na perneis ena poso gia to service…Emmm ti free 8a itan?

 3. Εμ τι περιμένατε? Να είναι τζάμπα?
  Ολα γίνονται για τα λεφτά που θα εισπράτουν οι αεροπορικές εταιρίες, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και ο κρατικός μηχανισμός (μέσω των τελών/φόρων).

  Προσωπικά δεν είμαι χρήστης κινητού εδώ και 8 χρόνια (είχα ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα δημιουργίας κύστεων στο κεφάλι, πίσω από το αυτί, που θεώρησα ότι ήταν υπαίτιο το κινητό – “παραδόξως”? από τότε που σταμάτησα τη χρήση του δεν ξαναέβγαλα κύστες!)
  Επίσης αποφεύγω τα ταξίδια με το αεροπλάνο, λόγω σωματικής διάπλασης (1,92, 115 κιλά) και ενός τραυματισμένου γόνατου που μου δημιουργούν φοβερό πρόβλημα άνεσης στα στριμόκωλα καθίσματα των αεροπλάνων.

  Αρα, δεν είμαι από αυτούς που τους ενδιαφέρει το θέμα. Ομως κάποιοι για λόγους trendισμού και επίδειξης θα το χρησιμοποιήσουν και θα το πληρώσουν…

  Και μη μου πείτε ότι είναι για ώρα ανάγκης! Τί προσωπικό πρόβλημα μπορείς να λύσεις από τα 30000 πόδια και δεν μπορεί να περιμένει 2,5-3 ώρες που διαρκούν οι Ευρωπαϊκές πτήσεις ή τα 45 λεπτά των domestic πτήσεων?

  Δεν εννοώ βέβαια του κουστουμάτους “executive”, “senior” sales/marketing και άλλα κουραφέξαλα managers και directors. Αυτοί για να έχουν τον συγκεκριμένο τίτλο στην κάρτα τους “δεσμεύτηκαν” με ένα κινητό τηλέφωνο που το πληρώνει η εταιρία.

  Βέβαια σε όλα αυτά, αν παρακαλέσω ευγενικά να το έχει στο αθόρυβο και να μιλάει σιγά γιατί ενοχλούμαι, και δεν το κάνει, αν του το σπάσω, εγώ θα πάω για “anger management”

Top

Show Buttons
Hide Buttons