36% φθηνότερες οι χρεώσεις roaming στην Ευρώπη από 1 Ιουλίου 2013

by Stefanos Kofopoulos • On 27-06-2013 • AT 7:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

36% φθηνότερες οι χρεώσεις roaming στην Ευρώπη από 1 Ιουλίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να εκτελέσουν την εντολή. Από την επόμενη εβδομάδα οι χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειωθούν κατά 36%.

Μειωση τιμων περιαγωγης 36% με επιπλεον μειωση το 2014

Το ανώτατο κόστος για κάθε Megabyte πέφτει στα 45 σεντς από τα 70 που ήταν μέχρι σήμερα και η τιμή αυτή θα επιβαρύνεται με φόρο. Οι αλλαγές θα ισχύουν από 1 Ιουλίου 2013 και θα διαρκέσουν για ένα χρόνο. Από τον Ιούλιο 2014 και μετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλλει επιπλέον μειώσεις στις τιμές περιαγωγής δεδομένων εντός της Ευρώπης. Το επόμενο καλοκαίρι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να χρεώσουν μέχρι και 20 σεντς ανά Megabyte δεδομένων.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαφωνούν με τις σημαντικές μειώσεις και αναφέρουν ότι θα χάσουν μέρος χρημάτων που τώρα πηγαίνει στην αναβάθμιση και συντήρηση του δικτύου.

Η αντιπροεδρος Neelie Kroes πιστευεις στην Ενωμενη Ευρωπη των τηλεπικοινωνιων

Εκτός από τις χρεώσεις data roaming στην Ευρώπη, μειώσεις θα γίνουν και στις τηλεφωνικές κλήσεις. Από 1 Ιουλίου 2013 η χρέωση για κάθε λεπτό ομιλίας θα κοστίζει το μέγιστο 24 σεντς και επιπλέον φόρο ενώ από την 1η Ιουλίου 2014 η χρέωση θα μειωθεί στα 19 σεντς το λεπτό. Για όσους λαμβάνουν κλήσεις η νέα χρέωση από 1η Ιουλίου 2013 θα διαμορφωθεί στα 8 σεντς το λεπτό και από το επόμενο καλοκαίρι η εισερχόμενες κλήσεις θα κοστίζουν 5 σεντς το λεπτό.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Neelie Kroes, που προωθεί την ατζέντα για μείωση του κόστους στις χρεώσεις περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι οι μειωμένες τιμές θα απομακρύνουν μέρος του φόβου των καταναλωτών και θα ανοίξουν την αγορά περισσότερο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons