Η Ευρώπη αποφασίζει για το μέλλον των ISP

by Stefanos Kofopoulos • On 29-09-2008 • AT 1:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

european commission

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να καταργήσει τα σύνορα μεταξύ χωρών ώστε η αγορά των τηλεπικοινωνιών αποφέρει πλεονεκτήματα στους καταναλωτές σε επίπεδο τιμών και όχι μόνο. Παράλληλα, φροντίζει για την νομική προστασία των παρόχων υπηρεσιών internet (ISP) αλλά και των χρηστών με διάφορες τροπολογίες όπως η 133 και η 138 που αντίστοιχα ζητάνε την απαγόρευση του filtering δεδομένων από τους ISP και την παρέμβαση της δικαιοσύνης όταν απαιτείτε να γίνει διακοπή της σύνδεσης χρήστη.

Η τροπολογία 133 πήγε περίπατο και μπορώ να φανταστώ επιχειρήματα περι τρομοκρατίας, εγκληματικότητας, παιδικής πορνογραφίας κλπ. Αντιθέτως η τροπολογία 138 πέρασε και απαιτεί πλέον την παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας σε αυτό που περιγράφεται ως “Net after three violations” και ουσιαστικά είναι σημαίνει: έκανες κάτι που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό 3 φορές, οπότε αντίο. Η περιγραφή είναι απλοϊκή αλλά το νόημα είναι αυτό περίπου.

Μπορεί όλα να φαίνονται καλά αλλά δεν είναι, γιατί οι Γάλλοι συμπατριώτες του Σοσιαλιστή Guy Bono που εισήγαγε την τροπολογία 138 διαφωνούν. Συγκεκριμένα η Υπ. Πολιτισμού της Γαλλίας Christine Albanel επικαλείται τον διαχωρισμό εξουσιών και την αντιδημοκρατική διάσταση της παρέμβασης των δικαστών. Η Γαλλία βέβαια έχει τους λόγους της.

Για αυτό, μην ξεχάσετε να βρείτε τον αγαπημένο σας Ευρωβουλευτή και να προσπαθήσετε να βρεθείτε στις Βρυξέλλες μέσα από τα διαθέσιμα προγράμματα. Όχι για διακοπές και χαλάρωση αλλά για να διαπιστώσετε πως λειτουργεί, ακούει, συζητά, αντιστέκεται και αδιαφορεί η κεφαλή της Ευρώπης σε καθημερινή βάση μέσα από συνεδριάσεις για τροπολογίες και σκέψεις για ενδεχόμενες αλλαγές που επηρεάζουν την ζωή περίπου 400.000.000 ανθρώπων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons