Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θεωρεί το Skype παρεμφερές με το τηλεοπτικό Sky

by George Polyzos • On 06-05-2015 • AT 11:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

skype-5

Η Microsoft φαίνεται πως χάνει μια ακόμη νομική μάχη από τον τηλεοπτικό όμιλο British Sky Broadcasting, μετά τη δικαστική απόφαση ότι το όνομα του Skype είναι παρόμοιο με του τηλεοπτικού σταθμού.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποφάνθηκαν επίσης σχετικά με το λογότυπο του Skype, το οποίο «ενισχύει περαιτέρω την ομοιότητα του στοιχείου “Sky”, που αναγνωρίζεται στο πλαίσιο του λεκτικού στοιχείου “Skype”»

Σε μια αντίστοιχη νομική διαμάχη με τον όμιλο Sky Broadcasting, η Microsoft αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα της υπηρεσίας cloud από SkyDrive σε OneDrive. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει με την περίπτωση του Skype, αλλά η αμερικανική εταιρεία δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε καταχώρηση του εμπορικού σήματος για το όνομα και το λογότυπο του προϊόντος.

«Η υπόθεση δεν αφορούσε τη χρήση του ονόματος Skype, αλλά μόνο την καταχώρησή του», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης εκπρόσωπος της Microsoft. «Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υφίσταται σύγχυση μεταξύ των εμπορικών σημάτων και των υπηρεσιών οπότε θα ασκήσουμε έφεση. Η απόφαση δεν απαιτεί από εμάς να αλλάξουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τα ονόματα των προϊόντων μας», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Microsoft, η BSkyB είχε δικαστική διαμάχη και με την εταιρεία Livescribe για τις smartpens με την επωνυμία Sky, τις οποίες η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει από τα καταστήματά της στη Βρετανία.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις φαίνεται πως οτιδήποτε διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά και χρησιμοποιεί τη λέξη sky (ουρανός) είναι καταδικασμένο να συρθεί στα δικαστήρια από την British Sky Broadcasting, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα Rupert Murdoch.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons