Έτοιμο για μαζική διάθεση το chip αρχιτεκτονικής 10nm της Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 16-03-2017 • AT 2:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Samsung επενδύει στην αρχιτεκτονική των μικροσκοπικών chip, με το μοντέλο των 10 nm να είναι έτοιμο για την μαζική διάθεσή του. 

Εκτός από το chip της με την αρχιτεκτονική των 10 nm, η Samsung θέλει να επενδύσει και στην αρχιτεκτονική των 7 nm, με εμφανή οφέλη τόσο στην επεξεργαστική ισχύ όσο και στην χωροταξία των εσωτερικών μερών των μελλοντικών smartphones. Ο επεξεργαστής Samsung 8895 θα είναι ένας από τους πρώτους που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 10 nm, ενώ η Samsung δηλώνει ότι έχει ήδη στείλει 70.000 μονάδες από αυτό το chip σε κατασκευαστές, με τη μαζική παραγωγή να έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Samsung ξεκίνησε με την παραγωγή επεξεργαστών βασισμένων στην αρχιτεκτονική των 14 nm το 2015, ενώ τώρα ασχολείται με τα 10 nm. Η νέα αρχιτεκτονική προσφέρει 27% μεγαλύτερη απόδοση και 40% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ η Samsung προσδοκά να παρουσιάσει έναν επεξεργαστή με αρχιτεκτονική 7 nm μέχρι το 2019, με προφανή πλεονεκτήματα απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας.

Η Samsung δηλώνει ότι θα χρησιοποιήσει EUV lithography για τα chip των 7 nm, ενώ η Intel έχει πει ότι θα το κάνει αυτό αργότερα, στην αρχιτεκτονική επεξεργαστών των 5 nm. Η Samsung θέτει ψηλά τον πήχη στο θέμα των mobile επεξεργαστών και σύντομα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά της για το μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons