Ετοιμάζει τηλεοπτική υπηρεσία η Apple;

by Nikos Kaimakamis • On 17-03-2015 • AT 4:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

AppleTV

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Wall Street Journal, η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει μία συνδρομητική online υπηρεσία τηλεοπτικού περιεχομένου.

H υπηρεσία της Apple αναμένεται να προσφέρει περίπου 25 κανάλια και να διατίθεται αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2015 με μηνιαίο κόστος 30 ή 40 δολαρίων στις ΗΠΑ. Μερικές από τις εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου και κανάλια με τα οποία φέρεται να συνομιλεί η Apple για τη νέα της υπηρεσία είναι το ABC, το FOX και το CBS.

Ένας από τους λόγους που η Apple φαίνεται να επιλέγει τον δρόμο του λανσαρίσματος μίας τέτοιας υπηρεσίας είναι επειδή η συνεργασία της με την Comcast για ένα set top box που θα μπορούσε να συνδεθεί με την τηλεόραση μάλλον έχει φτάσει σε τέλμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φημολογούμενη τηλεοπτική υπηρεσία της Apple δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο στις τηλεοράσεις των συνδρομητών της, αλλά και στις mobile συσκευές τους, με λειτουργικό σύστημα iOS.

Όλα δείχνουν ότι εδώ δημιουργείται ένα πεδίο ανταγωνισμού στο κομμάτι της διανομής τηλεοπτικού περιεχομένου online, καθώς πέρα από τις φήμες για την Apple, ήδη η Sony ασχολείται με μία παρόμοια υπηρεσία, το Vue, η οποία και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί. Παράλληλα, παρόμοιες υπηρεσίες έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως είναι το Sling TV, καθώς και η αντίστοιχη υπηρεσία του Dish Network.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons