Ετοιμάζει η Apple ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

by Nikos Kaimakamis • On 16-02-2015 • AT 3:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

apple-car

Πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal κάνουν λόγο για προσπάθεια της Apple να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων προσεχώς. Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ήδη η Apple έχει αναθέσει σε μία ομάδα χιλίων περίπου εργαζομένων της να ασχοληθούν με το ζήτημα της ανάπτυξης ενός ηλεκτρικού οχήματος, σε ένα μυστικό σχέδιο που φέρει το όνομα Titan.

Πηγές κοντά στην Apple, οι οποίες δεν κατονομάζονται κάνουν λόγο για ένα minivan το οποίο θα είναι αρχικά το σχέδιο του οχήματος. Παρόμοιες πληροφορίες διαδίδουν και οι Financial Times.

Δεν είναι σίγουρο ότι το σχέδιο της Apple θα πάρει τελικά σάρκα και οστά και θα βρει τον δρόμο της μαζικής παραγωγής, καθώς βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον την Apple να τα βάζει με εταιρείες όπως η Tesla Motors.

Όπως πολύ εύστοχα σημειώνουν έγκριτα sites και blogs, το LinkedIn αποκαλύπτει ότι 46 εργαζόμενοι της Apple, είχαν παλαιότερα θέσεις στην Tesla και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που εντείνει τις φήμες ότι η Apple θέλει να μπει στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Μέχρι στιγμής, η μόνη εμπλοκή της Apple με το πεδίο της αυτοκίνησης είναι μέσω του λογισμικού με το οποίο θέλει να εξοπλίσει τα αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons