Εθισμός από την εκτεταμένη χρήση Google Glass

by Nikos Kaimakamis • On 16-10-2014 • AT 4:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

google-glass-hud

Ένα περιστατικό εθισμού στο Google Glass καταγράφηκε από τους γιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο του Ναυτικού στο San Diego με θύμα έναν άνδρα 31 ετών. 

Σύμφωνα με το ιστορικό των γιατρών, ο ναύτης είχε αποκτήσει σχέση εθισμού με τα γυαλιά της Google, καθώς τα φορούσε έως και 18 ώρες την ημέρα και τα έβγαζε μόνο όταν πήγαινε να κοιμηθεί ή να κάνει μπάνιο. Ο ασθενής, ακόμα και όταν δεν φορούσε τα γυαλιά έψαχνε να πατήσει το πλήκτρο ενεργοποίησης στο δεξί μέρος των γυαλιών όποτε κάποιος του έκανε μία ερώτηση, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει θεραπεία 35 ημερών, η οποία φαίνεται να έχει αποτελέσματα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Η περίπτωσή του έγινε αντικείμενο επιστημονικού άρθρου στο ιατρικό περιοδικό Addictive Behaviors, καθώς εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τις επιπλοκές που μπορεί να έχει η εκτεταμένη χρήση συσκευών υψηλής τεχνολογίας που φοριούνται από τους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, δεν θεωρείται δεδομένο ότι όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες συσκευές κινδυνεύει να εθιστεί σε αυτές, αλλά είναι ανησυχητικό να εμφανίζονται τέτοια περιστατικά που δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση με διαταραχές στην ψυχική υγεία.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο ασθενής εμφανίζεται να παραδέχεται στο Addictive Behaviors, ότι το να ξεπεράσει τον εθισμό του στο Google Glass είναι δυσκολότερο από το να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons