Εθισμένοι με το Internet αποδεικνύονται οι Έλληνες

by George Polyzos • On 12-02-2015 • AT 3:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

internet

Σε εθνικό σπορ αποδεικνύεται για τους Έλληνες το σερφάρισμα στο Internet και ειδικά για τους νέους μεταξύ 16 – 24 ετών που μπαίνουν στο Internet καθημερινά σε ποσοστό 88%.

Παράλληλα, σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει και οι άνω των 55 καθώς μπαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο σε ποσοστό 67% (πηγή: Google Connected Consumer Survey 2014, Greece).

Οι μισοί από τους χρήστες μπαίνουν στο Internet αρκετές φορές τη μέρα και μάλιστα για προσωπικούς λόγους ενώ οι άντρες φαίνεται ότι περνούν 11 λεπτά περισσότερα στο Internet από τις γυναίκες κάθε μέρα, διαφορά αμελητέα δεδομένου ότι και τα δύο φύλα αφιερώνουν κατά μέσο όρο πάνω από 2 ώρες στο διαδίκτυο/ημέρα, οι άνδρες 140 λεπτά και οι γυναίκες 129 λεπτά) (πηγή: http://www.focusbari.gr/media-research/internet-web-id.html).

Κατά μέσο όρο οι Έλληνες χρησιμοποιούν 1,9 συσκευές για να συνδεθούν online, με πιο δημοφιλή συσκευή για πρόσβαση στο Internet τον υπολογιστή (66%) ενώ ακολουθεί από το smartphone με 42% (πηγή: Google Connected Consumer Survey 2014, Greece).

Η ανοδική χρήση του Mobile Internet επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του αντίστοιχου τμήματος της Wind: οι συνδρομητές της εταιρείας κάνουν κατά μέσο όρο 700 MB χρήση δεδομένων τον μήνα για να μπουν στο Internet από το smartphone τους. Μάλιστα το 2014 σημειώθηκε έκρηξη στη συνολική χρήση δεδομένων από το κινητό για τους πελάτες Wind καθώς αυξήθηκε κατά 180% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Για ποιο λόγο μπαίνουν οι Έλληνες στο Internet από το κινητό τους; Κυρίως χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης (31%), μπαίνουν στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το YouTube, το Facebook, το Twitter και το Instagram (25%), ελέγχουν τα mail τους (25%), παρακολουθούν βίντεο (25%) και ακούν μουσική (22%).

[Δ.Τ. Wind]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons