Εσωτερικοί αερόσακοι Cairbag για τη μεταφορά υγρών φορτίων

by Nikos Kaimakamis • On 29-12-2017 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το σύστημα Cairbag έχει ως σκοπό του να γεμίζει τον κενό χώρο που δημιουργείται μεταξύ του υγρού φορτίου και των τοιχωμάτων μίας δεξαμενής μεταφοράς. 

Ο στόχος των δημιουργών του συστήματος Cairbag είναι να δώσουν στα υγρά φορτία ένα επιπρόσθετο επίπεδο προστασίας, ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ενδέχεται να γίνει βίαια μετατόπιση ενός υγρού φορτίου με ένα φορτηγό. Οι εσωτερικοί αερόσακοι θεωρούνται ως μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για τη διασφάλιση της μεταφοράς των υγρών φορτίων χωρίς κινδύνους. Είναι σύνηθες να επιλέγεται η μεταφορά υγρού μικρότερου όγκου από εκείνον που μπορεί να χωρέσει σε μία δεξαμενή, επομένως μία τέτοια λύση κρίνεται ως απαραίτητη.

Εκτός από το ζήτημα της ασφάλειας, η λύση που προσφέρει το σύστημα Cairbag έχει όφελος και ως προς το κομμάτι της εξοικονόμησης πόρων στην μεταφορά φορτίων, αφού υπολογίζεται ότι η κάλυψη του κενού χώρου μίας δεξαμενής μεταφοράς είναι ένα στοιχείο που προσφέρει οικονομία σε κόστος καυσίμου και μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς το υγρό φορτίο δεν μετακινείται μέσα στη δεξαμενή, με αποτέλεσμα το όχημα να μπορεί να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα από το ένα σημείο στο άλλο.

Οι επιστήμονες που έχουν σχεδιάσει το σύστημα Cairbag υπολογίζουν ότι το σύστημά τους είναι ικανό να προσφέρει οικονομία κατά 6% σε κάθε μεταφορά υγρού φορτίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons