Έρχονται περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα από το Netflix και την Amazon;

by Nikos Kaimakamis • On 14-09-2018 • AT 9:47 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Amazon και το Netflix αναμένεται να αναγκαστούν να παρουσιάσουν περισσότερες ευρωπαϊκές παραγωγές στις αντίστοιχες χώρες όπου δραστηριοποιούνται. 

Η κίνηση αυτή αναμένεται να είναι το αποτέλεσμα της αντίστοιχης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα προκύψει για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNet. Η αρχική πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου, το 2016, προέβλεπε ότι οι υπηρεσίες streaming που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη θα πρέπει να έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους κατά ποσοστό 20% ευρωπαϊκές παραγωγές. Τέτοιοι όροι υπήρχαν σε μεμονωμένα κράτη, αλλά δεν υπήρχε μία κοινή νομοθεσία στην Ευρώπη μέχρι σήμερα, κάτι που εκτιμάται ότι θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Δεν αποκλείεται οι υπηρεσίες streaming, όπως εκείνη του Netflix και της ِAmazon, να αναγκαστούν να επενδύσουν ένα ποσό χρημάτων προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή ευρωπαϊκών ταινιών και σειρών, είτε απευθείας, είτε μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων ενίσχυσης των καλλιτεχνών που υπάρχουν στην κάθε χώρα. Σε πρώτη φάση, τόσο το Netflix όσο και το Amazon, δεν έδωσαν κάποιες πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις στις οποίες αναμένεται να προβούν στο πλαίσιο της αλλαγής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η νέα νομοθεσία αυτή, σύμφωνα με το Variety, θα αναγκάσει τις υπηρεσίες streaming να περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους ένα ποσοστό 30% ευρωπαϊκών παραγωγών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons