Έρχεται το Ubuntu Linux για Smartphones

by Nikos Kaimakamis • On 22-09-2014 • AT 4:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Ubuntu-Touch-Smartphones

To Ubuntu for smartphones μπαίνει στη φάση Release To Manufacture, που σημαίνει ότι βρίσκεται προ των πυλών της έναρξης της εμπορικής του διάθεσης στην παγκόσμια αγορά. 

Εκτιμάται ότι τα πρώτα smartphones που θα το έχουν ως λειτουργικό σύστημα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά μέσα στο 2014, σε προσιτές τιμές που δεν θα ξεπερνούν τα 400 ευρώ. Το λειτουργικό σύστημα για τα smartphones έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τις διανομές για τα desktop συστήματα, αλλά έχει εξελιχθεί περαιτέρω προκειμένου να μπορεί να συνεργαστεί με τις οθόνες αφής, τις ειδοποιήσεις και την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων.

H νέα διανομή της Canonical είναι διαθέσιμη προς δοκιμή σε μία συσκευή Ubuntu Touch και σε συσκευές Google Nexus, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες να είναι αναρτημένες online στο Ubuntu Wiki που μπορεί να βρει κανείς, εάν πληκτρολογήσει https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices στον browser του.

Σύμφωνα με το Phoronix.com τον Δεκέμβριο του 2014 θα γίνει η παρουσίαση ενός Meizu MX4 που δεν θα τρέχει Android, αλλά την πρώτη έκδοση του Ubuntu Touch και θα ξεκινήσει άμεσα η κυκλοφορία του στην αγορά. Η ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu Touch σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έχει καταφέρει πλέον να δημιουργήσει την πιο σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος, επομένως δεν απέχουμε πολύ από την πρώτη μας γνωριμία με το Linux Smartphone.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons