Έρχεται το Ubuntu Compute Stick από την Intel

by Nikos Kaimakamis • On 03-07-2015 • AT 10:51 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

intel-compute-stick-in-hand

H Intel παρουσιάζει έναν υπολογιστή σε στικάκι με λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux, μετά από τις αντίστοιχες προτάσεις με Windows που έχουμε δει. 

Αυτό είναι το δεύτερο Compute Stick της Intel, αλλά το πρώτο με λειτουργικό Ubuntu. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel Atom, ο οποίος έχει τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στα 1.3 GHz, με μνήμη RAM στο 1 GB, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος του φτάνει τα 8 GB. Το μόνο που απαιτεί είναι μία θύρα HDMI και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μετατρέψει σε υπολογιστή την οποιαδήποτε τηλεόραση.

Το γεγονός ότι το Intel Ubuntu Compute Stick θα έχει λειτουργικό σύστημα Linux το βοηθά να είναι πιο προσιτό από ότι ένα σύστημα με λειτουργικό σύστημα Windows. Η τιμή του θα είναι κατά 40 δολάρια πιο χαμηλή από ότι ένα Windows Compute Stick, ενώ ήδη η Intel έχει ανακοινώσει ότι θα αναβαθμίσει το Ubuntu Compute Stick της με υποστήριξη για θύρες USB 3.0 και υποστήριξη ανάλυσης 4Κ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το Ubuntu 14.04 που τρέχει το Compute Stick της Intel έχει μικρές απαιτήσεις από την μνήμη RAM, ενώ το ίδιο το λειτουργικό απαιτεί μόνο το 1 GB του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου της συσκευής. Κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι σαφώς καλύτερο σε όλους τους τομείς από τα Windows 8.1.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons