Έρχεται το OnePlus 5 με κεραμικά υλικά εντός του 2017 – Παράκαμψη του OnePlus 4

by George Polyzos • On 05-12-2016 • AT 12:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

oneplus-dbskin

Φέτος η OnePlus έχει λανσάρει δύο smartphones, το OnePlus 3 το καλοκαίρι που μας πέρασε και πιο πρόσφατα την βελτιωμένη του έκδοση OnePlus 3T, ενώ για το πρώτο μισό του 2017 προγραμματιζόταν το λανσάρισμα του OnePlus 4.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή αλλαγή στους μέχρι τώρα σχεδιασμούς με αφορμή το γεγονός ότι στην κινεζική κουλτούρα ο αριθμός τέσσερα θεωρείται… γρουσούζικος. Με αφορμή αυτό το γεγονός είναι πολύ πιθανό να δούμε το λανσάρισμα του OnePlus 5 μέσα στο 2017, να παρακαμφθεί δηλαδή ο επίφοβος αριθμός τέσσερα (OnePlus 4).

Όπως αναφέρει το Phone Radar αυτό είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Vivo που λανσάρισε το Vivo V5 σαν διάδοχο του Vivo V3 παρακάμπτοντας την ονομασία V4. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί με πληθώρα κινέζων κατασκευαστών και όχι μόνο.

Αντίστοιχη «φοβία» με τον αριθμό τέσσερα υπάρχει και σε άλλες ασιατικές χώρες, εκτός από την Κίνα, όπως η Κορέα και η Ιαπωνία. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι πολλοί κατασκευαστές σε αυτές τις χώρες είτε να αποφεύγουν την τοποθέτηση του αριθμού τέσσερα στις ονομασίες των προϊόντων τους είτε να μην τον βάζουν στα serial numbers ή στους προϊοντικούς κωδικούς.

Σε ότι αφορά την ίδια τη συσκευή, οι τελευταίες φήμες από τα κινεζικά μέσα είναι ότι το OnePlus 5 ενδέχεται να διαθέτει σώμα από κεραμικά υλικά ακολουθώντας το παράδειγμα της Xiaomi και του Mi MIX που έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα. Μάλιστα αναφέρεται ότι η επιλογή των κεραμικών θα γίνει γιατί η χρήση μεταλλικού σώματος ενδέχεται να οδηγεί σε προβλήματα πρόσβασης στα μελλοντικά δίκτυα 5G. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι κεραμικά υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του OnePlus X.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του OnePlus 5, αναμένεται ότι αυτό θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat, οθόνη AMOLED 5,5 ιντσών με πιθανή ανάλυση Quad HD και 6GB μνήμης RAM.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons