Έρχεται ο νέος Qualcomm Snapdragon 820

by Nikos Kaimakamis • On 19-11-2015 • AT 1:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Qualcomm-Snapdragon-SoC

O νέος επεξεργαστής της Qualcomm, o Snapdragon 820 αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους με νέα αρχιτεκτονική. 

Ο νέος Qualcomm Snapdragon 820 θα έχει οχτώ πυρήνες και έρχεται να διορθώσει όλα εκείνα για τα οποία κατηγορήθηκε ο Snapdragon 810, ο οποίος θεωρείται ότι υπερθερμαίνεται. Αυτή τη στιγμή, η Qualcomm έχει λανσάρει έναν Snapdragon με τέσσερις πυρήνες Kryo που κατασκευάζει η ίδια και είναι πιο ισχυρός από τον Snapdragon 810 και κατά 30% λιγότερο απαιτητικός σε ενέργεια.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Snapdragon 820 με τους οχτώ πυρήνες, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα έχει μεγαλύτερη ισχύ από το μοντέλο με τους τέσσερις πυρήνες.

Η αρχιτεκτονική του Snapdragon 820 με τους τέσσερις πυρήνες είναι η big.LITTLE, στοιχείο που αναμένεται να διατηρηθεί και στο μοντέλο με τους οχτώ πυρήνες. Αυτό πιθανότατα θα σημαίνει ότι για τις απαιτητικές εργασίες, θα αναλαμβάνουν ρόλο οι πιο ισχυροί πυρήνες από τους 8 (λογικά οι 4 από αυτούς) και για τις λιγότερο απαιτητικές οι υπόλοιποι 4 υποδεέστεροι πυρήνες.

Μένει να δούμε σε τι συχνότητα θα είναι χρονισμένοι οι πυρήνες αυτοί και το πόση ενέργεια θα απαιτούν. Το στοιχείο που ενδιαφέρει τους καταναλωτές είναι εάν ένας νέος Snapdragon με υψηλές επιδόσεις θα υπερθερμαίνεται ή όχι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons